to be defined by country

За Lidl

Успешни и фокусирани върху ценностите

От 2010 г. до днес Лидл България се утвърждава като една от водещите вериги за бързооборотни стоки – надежден партньор за лесно и бързо пазаруване и предпочитано място за стоки от първа необходимост и седмично пазаруване. 

Нашата отговорност и ценностите, които следваме, заедно с принципите ни на ефективност и максимална опростеност, превръщат Лидл България не просто в предпочитана търговска верига, но и в коректен и надежден партньор, на когото хората имат доверие и могат да разчитат. 
Придържаме се към изчистени и опростени процеси. Подхождаме с отговорност към клиентите, служителите, бизнес партньорите ни и използването на ресурсите. Нашите ценности са в основата на корпоративните ни принципи и в принципите ни на управление, ясно дефинирани в Ръководната харта на Лидл България.
Ценностите и мотивацията да ставаме все по-добри обединяват всички наши служители, превръщайки ги в силен и амбициозен, но също така честен и отговорен екип. 
В нашите ръководни принципи се фокусираме върху доверено сътрудничество, равнопоставеност и уважение към многообразието на културите и честно и коректно отношение към всеки. Нашите мениджъри са ангажирани и ежедневно работят за развитието на своите екипи. Едновременно с това, предлагаме на служителите опростени и ефективни работни процедури, бързи решения и успешен бизнес модел, като по този начин им помагаме да се развиват като професионалисти. 

Награди и отличия

to be defined by country

Компания с отличия

В ежедневната си работа поемаме икономическа и социална отговорност и се отнасяме с грижа към околната среда. Ежедневно полагаме усилия, за да усъвършенстваме нашия бизнес модел и да допринасяме за нашето по-добро утре. Многобройните награди, които Лидл България получава, са още едно доказателство за нашата ангажираност – от отличията за качеството на нашите продукти през отговорността ни като работодател до ролята ни за устойчивото и отговорно развитие. 

logo

Качество

 В Lidl качеството е наш основен приоритет. Това потвърждават множеството престижни отличия на продуктите от нашия асортимент. Кои от нашите продукти са отличени с награди за най-високо качество ще намерите тук

Корпоративни принципи и Нормативно съответствие

to be defined by country

Нашите корпоративни принципи

Като водеща верига в България и в световен план, осъзнаваме ролята, която имаме при утвърждаването на ясни, прозрачни и ефективни бизнес практики и отношения. Повече за нашите Корпоративни принципи може да намерите тук

logo

Ясни правила, високи стандарти - нормативно съответствие в Lidl

Спазването на законодателството за нас не е само задължение, а част и от нашата фирмена култура. Стриктно следим и привеждаме нашите процеси и системи в съответствие с регулаторната рамка. В нашата дейност подхождаме отговорно, честно и прозрачно, затова приемаме всеки сигнал с изключително внимание и сериозност. Повече за нормативното съответствие в Lidl можете да научите тук

Кодексът  на поведение за бизнес партньори на  Lidl  е публикуван тук

to be defined by country

Нашата история

Lidl стъпва на българския пазар през 2010 г., когато в един ден отварят врати първите 14 магазина. От тогава до днес Лидл България се утвърждава като една от водещите вериги в ритейл сектора, с особен принос за родната икономика. Днес компанията има 127 магазина в 54 града, 2 логистични бази – в с. Равно поле, София, и с. Кабиле, Ямбол, и е коректен работодател на близо 4200 служители в цялата страна. 

Още в началото, през 30-те години на 20-и век, когато първият магазин Lidl отваря врати в Германия, ние имаме своята ясна цел – да предлагаме качество и свежест на възможно най-добра цена. 

Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.