86% от българите одобряват вкуса на продуктите, собствени марки на Lidl

4600 души взеха участие в най-големия вкусов, проведен от IPSOS в България. Сладоледът на Lidl е отличник в теста с 92% одобрение на вкуса.

13.05.2019 12:00:00 | София

Quality campaign

13 май 2019 г., София. Обобщените резултати от 19 900 оценки, дадени от участниците в рамките на най-големия вкусов тест на собствени марки на Lidl, проведен от IPSOS в България, показват, че 86% от българите одобряват вкуса на собствените марки на Lidl, 82% потвърждават качеството им, а 81% биха препоръчали на свои близки, познати и приятели да опитат тествания от тях продукт.

В проучването се включиха 4600 респондента от 6 областни града, които тестваха 199 продукта от 24 собствени марки на Lidl в следните категории: млечни, месо (грил и зимен асортимент) и риба, колбаси, бира и сладолед.

Резултатите за одобрение на вкуса при продуктовите групи също са красноречиви: 85% одобряват вкуса на млечните продукти, 81% за бирата, 92% за сладоледа собствена марка на Lidl и 84% - колбасите. В категорията месо и риба резултатите за одобрение на вкуса са: 88% за грил серията, 89% за зимния асортимент и 95% за рибата.

“С този най-мащабен вкусов тест, който направихме, валидирахме още веднъж факта, че голяма част от нашите клиенти идват при нас, защото има нещо, което самите те – или пък техните близки – много обичат, и което купуват само от Lidl – било то сладоледа или шоколада, ементала или немската шунка, както и любимите на множество продукти „Родна стряха“. Това са продуктите от собствените ни марки, които са в основата на нашия бизнес модел. Те са гарант за качество и за характерното за Lidl оптимално съотношение качество-цена. Затова сме много щастливи, че резултатите от проучването недвусмислено потвърждават, че хората разпознават качеството на продуктите ни, харесват вкуса им и ни се доверяват“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

За всички потребители, желаещи да опитат някои от продуктите собствена марка на Lidl, веригата стартира серия от дегустации на избрани продукти, участвали в проучването. Дегустациите започват на 25 май в София и ще продължат във всички градове в страната, в които има магазини на Lidl.

„Това беше най-мащабният продуктов тест, който сме правили до момента. Определено случването му беше предизвикателство за целия екип, но нещата протекоха гладко, стиковайки се чудесно и с колегите от Lidl. Високите резултатите, които регистрирахме, са доста консистентни от гледна точка на пол, възраст и населено място на респондентите, което води до балансирани общи оценки на тестваните продукти и съответните продуктови групи“, сподели Виолета Танчева, ръководител отдел „Стратегически пазарни проучвания“, IPSOS България.   

Повече информация за резултатите от проучването могат да бъдат намерени на lidl.bg/kachestvo.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 30 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 95 магазина в 47 града и близо 2700 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки.

За проучването:

Вкусов тест на 199 продукта от 24 собствени марки, проведено от Ipsos в България от 18.02. до 24.03.2019 г., сред 4600 респондента в 6 областни града.

Ipsos e международна агенция за маркетингови проучвания с офиси в 89 страни. Компанията е специализирана в провеждане на изследвания сред различни аудитории – крайни потребители, бизнес клиенти, институции и други специфични групи.

Резултати:

Категория млечни продукти - според вкусов тест на 72 млечни продукта от 9 собствени марки, на база 3900 респондента, 7200 получени оценки.

Категория месо и риба грил асортимент – според вкусов тест на 12 продукта от 1 собствена марка, на база на 600 респондента, 1200 получени оценки

Категория месо и риба зимен асортимент – според вкусов тест на 7 продукта от 2 собствени марки, на база на 600 респондента, 700 получени оценки

Категория колбаси - според вкусов тест на 67 продукта от 3 собствени, на база на 3600 респондента, 6700 получени оценки

Категория сладолед – според вкусов тест на 18 продукта от 1 собствена марка, на база на 1600 респондента, 2000 получени  оценки

Категория бира - според вкусов тест на 17 продукта от 3 собствени марки, на база на 1400 респондента, 1700 получени оценки

За контакт

Милена Димитрова
milenas.dimitrova@lidl.bg
+359 879 446 551

Категория


Сподели

Покажи още