Българско агнешко и козунаци за Великден в Lidl

22.04.2019 12:00:00 | София

Великден

22 април 2019 г., София. В навечерието на един от най-хубавите семейни празници Великден Lidl ще зарадва потребителите с разнообразие от висококачествени продукти в оптимално съотношение качество-цена. Българско агнешко месо и козунаци по традиционна рецепта са сред основните предложения на веригата за празника.

Агнешкото месо в Lidl е единственото, сертифицирано от SGS в България – световен лидер в контрола на хранителни продукти. Месото е с гарантиран български произход и е опаковано в защитна атмосфера, което го запазва чисто и свежо. За по-голямо удобство на клиента агнешкото е в разфасовки, подходящи за нуждите на едно домакинство като всеки може да избере спрямо своя вкус и предпочитания – котлет с ребра, плешка или заден бут. А за тези, които все още не знаят как да приготвят агнешкото, на помощ идват шеф Манчев и шеф Шишков с рецепти за вкусни гозби, които можете да разгледате на gotvi.lidl.bg .

Козунакът е другият символ на Великденската и е много важно рецептата и приготвянето на сладкия обреден хляб да следват традициите, познати от поколения. За производството на козунак Лидл България се доверява на своя дългогодишен партньор в доставката на хлебни изделия „Симид“ и предлага три основни вкуса козунаци: класически със захарна поръска, със стафиди и лимонови корички и с орехова плънка. Всички основни суровини в състава им са с български произход, а брашното се прави от зърно, отглеждано на собствени масиви на „Симид“, което позволява осъществяването на строг контрол върху качеството му.

„В българската традиция правенето на козунак е свещенодействие. Смятаме, че с изключение на замесването на тестото, което става с технологично оборудване, другите етапи на приготвянето на козунак са като в къщи. Затова при производството на нашите козунаци пресъздаваме домашна атмосфера. Няколко жени, събрани около една маса, говорейки си, сплитат козунаци, намазват ги и ги поръсват със захар, а около тях се носи аромат на лимон и стафиди. Смятаме, че желанието, което всеки участник влага в процеса, прави нашия козунак специален“ – това разказва Тамара Енева, технолог в „Симид“.

Освен вкусни козунаци и качествено агнешко месо веригата е подготвила и всички съставки за незабравими празник – от празнична украса и необходимото за най-красивите великденски яйца, до богат избор от висок клас продукти Deluxe и Favorina в оптимално съотношение качество-цена. За любителите на изискани специалитети Deluxe предлага готови разядки, сирена, деликатесни меса и морски дарове, а за децата и почитателите на шоколада Favorina има специални изненади – от шоколадови яйца с най-фин шоколад до вкусни шоколадови бадеми.

Всички празнични предложения, можете да разгледате тук: https://www.lidl.bg/bg/tvoyat-spodelen-velikden.htm или в магазините на веригата в страната до изчерпване на количествата.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 30 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 95 магазина в 47 града и близо 2700 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки. 

За контакт

Милена Димитрова
milenas.dimitrova@lidl.bg
+359 879 446 551

Категория


Сподели

Покажи още