Lidl откри първия си магазин в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“

10.02.2019 12:00:00 | София

10 февруари 2019 г., София. Днес отвори врати първият Lidl магазин в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“, с което обектите на веригата в страната вече наброяват 94, а Варна се нарежда след София и Пловдив като региони с най-много Lidl магазини. С тази стъпка Лидл България открива и 20 нови работни места, с което служителите на компанията във Варна вече са 130, като през летния сезон се очаква да достигнат до 145.

„Само преди 2 месеца открихме във Варна най-големия Lidl магазин в страната, а днес отваря врати и първият ни магазин в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“. Така вече с 6 магазина в района на град Варна ще дадем възможност както на жителите в околността, така и на гостите през активния сезон, да имат достъп до удобна за пазаруване локация. Радваме се, че все повече хора от Варна и региона се доверяват на нашия бранд и предложенията ни и чрез новите локации даваме възможност на още повече граждани и гости на региона да открият разнообразието от стоки за трапезата и дома при характерното за Lidl оптимално съотношение качество-цена“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

За всички клиенти на магазина веригата е подготвила и специална изненада – за всяка покупка на стойност минимум 25 лв. между 10 и 17 февруари 2019 г. те ще получават талон за 50% еднократна отстъпка на избрани замразени зеленчуци и миксове, като те ще се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 бр. или 5 кг. на човек). Талоните могат да бъдат използвани в същия магазин в периода между 18 и 24 февруари 2019 г. 

Най-новият Lidl магазин е построен, съобразно новата концепция на марката, фокусирайки се върху превръщането на пазаруването в лесно и приятно занимание, съобразно изискванията и предпочитанията на потребителите. Той се отличава с модерен вътрешен дизайн, широки и удобни коридори, по-прегледна и удобна подредба на стоките. Едно от улесненията, например, е извеждането на традиционно силни стокови категории в предната част на магазина - разнообразие от качествени плодове и зеленчуци редом с вкусните предложения „От фурната на Лидл“ и прясно месо. Клиентите на новия обект край морето ще могат да се насладят и на характерното богато портфолио на веригата - от линията „Родна стряха“ с качествени продукти само от български производители, през продуктови иновации като серията колбаси Clean Label по чиста рецепта без консерванти, овкусители и оцветители, колбаси от собствени марки без механично отделено месо, до всички сезонни предложения като уникалната Lidl зимна селекция.

С най-новия магазин Лидл България затвърждава намеренията за устойчиво разрастване и развитие на българския пазар, както и ролята си на един от големите инвеститори и работодатели в страната с вече 94 магазина в 46 града, 2 логистични центъра и близо 2700 служители.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 30 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 94 магазина в 46 града и близо 2700 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки. 

За контакт

Милена Димитрова
milenas.dimitrova@lidl.bg
+359 879 446 551

Категория


Сподели

Покажи още