Lidl продължава експанзията си в България и през 2019 г.

Компанията планира да открие поне 5 нови магазина като ще се фокусира върху големите градове и Черноморието

13.02.2019 12:00:00 | София

13 февруари 2019 г. Lidl продължава устойчивата си експанзия в България и през 2019 г. Компанията планира да открие поне 5 нови магазина, поставяйки фокус на големите градове и Черноморието. Преди броени дни отвори врати 94-я магазин на веригата у нас в курорта Св. св. Константин и Елена, следват Поморие, Царево и няколко магазина в София.

„Плановете ни за 2019 г. са амбициозни, каквито бяха и за 2018 г., когато отворихме 7 нови магазина. С новото разширяване на търговската мрежа през тази година целим да предложим удобни локации за пазаруване на жителите в централни райони и периферия на големите градове, както и възможност на повече хора по Черноморието да имат достъп до продуктите ни с оптимално съотношение качество-цена. Лидл България ще продължи да разширява търговската си мрежа, предлагайки характерната за Lidl разнообразна гама от продукти до все повече потенциални клиенти, помагайки им да пестят средства и време при осигуряването на качествени продукти за своето семейство“, сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Наред с планираните откривания, компанията продължава и с програмата си за реновирания на съществуващите магазини, която има за цел модернизиране, осигуряване на повече удобство, както и подобряване на енергийната ефективност. Програмата за реновиране включва 60 магазина като за две години веригата обнови общо 42 магазина, осигурявайки повече удобство при пазаруване на своите клиенти, а през 2019 г. планира реновирането и на последните 18 обекта. Предприетите мерки при обновяване включват преустройство, внедряване на най-съвременна техника и оборудване, както и цялостната подмяна на осветлението с енергоспестяващо LED осветление за намаляване консумацията на енергия и емисиите на СО2, с цел реализацията на редица подобрения за по-модерна визия, повече простор и комфорт за клиентите и служителите.

Освен мащабни инвестиции устойчивата експанзия на веригата води след себе си и разкриването на нови работни места. Само за миналата година в новооткритите си магазини компанията откри и над 200 нови работни места, достигайки до 2700 служители в цялата страна. През тази година Лидл България планира да открие още 200 нови работни места, с което да затвърди позициите си на един от най-големите работодатели в страната, предлагащ отлични работни условия, едни от най-високите нива на заплащане в бранша, атрактивен социален пакет и разнообразни възможности за кариерно развитие и квалификация в широка гама от професии.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 30 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 94 магазина в 46 града и близо 2700 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки. 

За контакт

Милена Димитрова
milenas.dimitrova@lidl.bg
+359 879 446 551

Категория


Сподели

Покажи още