Lidl с признанието „Препоръчан работодател“ за 2020

Компанията заема водеща позиция по един от най-важните показатели – препоръката от нейните служители

20.01.2021 12:00:00 | София

лого

Лидл България получи удостоверението „Препоръчан работодател“ за 2020 – една от най-предизвикателните години пред бизнеса у нас и в света.

Признанието е резултат от първото национално проучване „Препоръчан работодател“. То е основано на eNPS (Employee Net Promoter Score), известно още като коефициент за лоялност на служителите към работодателя. Чрез измерване доколко работещите в дадена компания биха я препоръчали като работодател, се отличават онези, които правят служителите си истински удовлетворени и които заслужават да бъдат препоръчани като добро място за работа.

Резултатите от проучването посочват, че Лидл България не само има положителен eNPS индекс – тоест, преобладават хората, склонни да препоръчат компанията като работодател, но той е и над средния eNPS коефициент за индустрията за България. Това означава, че компанията заема водеща позиция в сектора по един от най-значимите показатели – препоръката от нейните служители. 

Най-ценна за нас е именно препоръката на хората, които работят в Lidl – тяхната оценка е най-достоверна и най-истинска. Затова и признанието „Препоръчан работодател“ е толкова важно за нас. През годините никога не сме спирали да се грижим за своите служители и да им осигуряваме работна среда, която ги кара да се чувстват сигурни и ценени и която ги мотивира и вдъхновява. Няма да спрем да го правим и занапред, защото удовлетвореността на нашите служители е сериозна гаранция за високата удовлетвореност на нашите клиенти, както и най-голямото удовлетворение за нас като работодател“, коментира Милена Драгийска-Денчева, главен изпълнителен директор на Лидл България.

През изминалата 2020 година Лидл България получи серия от награди, отличаващи я като работодател. Компанията получи престижния сертификат TOП Работодател в България и Европа от TOP Employers Institute. За втора поредна година бе отличена и като най-предпочитан работодател сред хранителните вериги от работещите и студентите в страната в проучванията Employer of choice и Graduate Survey. В работодателския конкурс Career Show Awards Лидл България зае първо място в една от най-оспорваните категории – „Работодател на публиката“, и получи още 3 отличия в категориите „Стратегия за онбординг", „Най-добър работодател – FMCG" и „Стратегия за привличане на таланти".

За контакт


Сподели

Покажи още