Lidl и Mastercard® връчиха стипендии на студенти в сферата на здравословното хранене

14.06.2024 10:00:00 | София

лого

Lidl и Mastercard подкрепиха две талантливи стипендиантки в рамките на фонд „Иди, учи и се върни“  на Сдружение Tuk-Tam в специално създадената от двете компании категория #ХраненеСмисъл. Стипендиите в размер на 10 000 лева получиха:

  • Ася Ризова, която впечатли журито с това, че поддържа кулинарен блог в Instagram /Asya’s Kitchen/ с почти 6 000 последователи, че е бакалавър по психология и има опит в налагането на български бранд за иновативни здравословни продукти. Мисията ѝ е да разпространява здравословното хранене с личен пример и да го наложи в България като начин на живот сред младежите. Една от целите ѝ е да създаде и собствена готварска книга.
  • Йоанна Йорданова, която още от дете е запалена по готвенето и творенето на десерти. Завършва с бакалавърска степен по архитектура, а днес прилага познанията си по химия в друга сфера – тази на висшето сладкарство с иновативни техники и здравословни продукти. Мечтае смело – в бъдеще иска да основе международно призната сладкарска академия в България. Тя ще учи в топ академията за сладкарство Ecole Ducasse във Франция.

Фонд „Иди, учи и се върни“ е инициатива на Tuk-Tam, която подкрепя мотивирани българи да учат магистратура в чужбина, като след това приложат наученото в България. Това са първите дарения от фонда, които ще бъдат посветени целево на една от най-важните теми за здравето и бъдещето на човечеството и планетата – храненето.

Образованието на тема хранене, здраве и устойчивост е поредната стъпка в дългосрочния ангажимент на Lidl под надслов #ХраненеСмисъл за предоставяне на селекция проверени, качествени, здравословни и устойчиви продукти на достъпна цена и за популяризиране на осъзнато хранене сред българите. Mastercard от своя страна е ориентирана към образование, приобщаване на момичета в професиите на бъдещето и подкрепа на дългосрочни екологични решения за хората и планетата. Двете компании избраха своите стипендиантки не само защото имат талант в кулинарията, но и защото демонстрираха ясна визия какво е „осъзнато хранене“ и бяха убедителни как виждат собствения си дългосрочен принос върху средата и младите хора в България.

За контакт


Сподели

Покажи още