Lidl с отличие за „Най-добра инициатива за устойчивост“ на Progressive Awards Bulgaria

Призът бе връчен на смарт дискаунтъра за пилотния проект за обратно събиране на пластмасови бутилки и кенове за напитки

07.06.2024 10:00:00 | София

logo

Лидл България получи високото отличие в категория „Най-добра инициатива за устойчивост“ на церемонията по връчване на наградите Progressive Awards Bulgaria, която се проведе в София вчера. Призът бе връчен на смарт дискаунтъра за пилотния проект за обратно събиране на пластмасови бутилки и кенове за напитки.

Lidl е една от първите вериги у нас, която въведе такъв проект. Автоматите са разположени в 21 магазина на компанията в 14 града в страната. Благодарение на активната роля на клиентите на веригата до момента са събрани над 23 млн. броя опаковки. А 420 тона материал за рециклиране и суровина са предадени на бутилиращата индустрия в България, за да бъдат вложени в нови бутилки

Проектът беше надграден и с партньорство между Lidl и фондация „Капачки за бъдеще“. Във всичките магазини на ритейлъра в страната са поставени специални контейнери за капачки, брандирани с логото на инициативата, като цялата логистика до предаване на рециклатор в полза на кампанията е ангажимент на смарт дискаунтъра.

А от края на май всички клиенти имат възможност да подкрепят каузите на „Капачки за бъдеще“, като дарят сумата за върнатите си опаковки.

Progressive Awards имат за цел да отличат успешните компании и брандове от бързооборотния бранш, които задават тенденции и допринасят година след година за развитието на индустрията и пазара, както и играят важна роля за развитието на партньорството между търговците и доставчиците.

За контакт


Сподели

Покажи още