Lidl вече приема разплащания и с електронни ваучери

Ваучерите нямат ограничение за минимална стойност на покупката, а потребителите могат да ги ползват и на касите на самообслужване

15.03.2024 11:00:00 | София

ЛОГО

От този месец Лидл България приема разплащания както с хартиени, така и с електронни ваучери за храна на следните оператори: “Kaufland/Кауфланд Сървис” ЕООД, “Edenred/Идънред България” АД, “Pluxee/Плъкси България” ЕООД, “Tombou/Томбоу България” ЕООД, “Prizma-lux/Призма Лукс” ООД и “Български пощи” ЕАД.

Електронните ваучери се използват по същия начин, както банковите карти - на POS терминал, като важат включително и за касите на самообслужване. Сред  предимствата им са, че с тях може да се плащат храни за по-малки суми и няма ограничение за минимална стойност на покупката. Както и при хартиените ваучери, и с електронните не може да се пазаруват цигари и алкохол.

С новите ваучери клиентите не са задължени да използват цялата заредена сума, като остатъкът се съхранява в картата и може да бъде използван многократно.

Ако сумата, заредена в електронния ваучер, не достига клиентите могат да доплатят с друг вид платежно средство, като банкова карта или пари в брой. Срокът на валидност отново е до една година.

Лидл България ще продължи да приема ваучери на хартиен носител до изтичане на срока им на валидност.

За контакт


Сподели

Покажи още