Масло от черен кимион и продукти с гъба комбуча на четвъртия фермерски пазар на Lidl в София

23.05.2024 10:00:00 | София

logo

Четвъртият фермерски пазар на Lidl за годината е от 24 до 26 май на паркинга на магазина на бул. „Царица Йоанна” 20 в София. Участниците в него са 15, като трима се включват за първи път. Сред тях са Петър Ганчев с орехови ядки, бадеми, боб и ориз, фирма “Нигелла”, която ще представи своите 100% студено пресовани растителни масла, сред които масло от черен кимион, и фирма Dalvita, която произвежда и предлага напитка и продукти с гъба комбуча. Напитката е 100% натурална, освежаваща и естествено газирана и е подходяща за всички възрасти.

Акцент на този пазар са очарователните плетени кукли на Румяна Тодорова. „Плета предимно на една кука. Мога и на две, и на пет, но предпочитам работата с една. Използвам изключително и само бебешка прежда, която е антиалергична”, казва Румяна, за която това е второ участие в пазар на Lidl. “Организацията е чудесна, всеки участник има собствена шатра, което често не е така на платените варианти на този вид пазари”, допълва тя.

От добре познатите вече участници този уикенд стоката си ще покажат Стефан Нямов, производител на череши, ягоди и зеленчуци, фермерска мандра “Рогови”, които имат разнообразие от млечни продукти, както и русенските “Балкански легенди” с богат избор от месни деликатеси.  Освен тях клиентите на Lidl в магазина в “Люлин” 9 ще видят и продукти на "Арт Ковачев 91", които предлагат дървени кухненски прибори и посуди за кухнята, "Билка чудодейка" с техните билкови тинктури, както и “Шафран Делукс” с шафран и натурални сапуни от магарешко мляко и масло от бял трън. На този фермерски пазар ще могат да бъдат открити още рибния колаген на "Пас Демо 2000", медът и пчелните продукти на “Кошерин”, сладка и лютеници от “Том Консерв”, както и вина “Мелнишки пирамиди” на Бисер Кьосев от с. Левуново.

Артистичната част от участниците, освен от Румяна Тодорова, ще бъде представена и от Цветанка Атанасова с нейните бижута и аксесоари от копринени пашкули и  вълна.

И този уикенд ще има миниработилници, в които производителите ще показват и разказват на децата и на всички любознателни посетители как изработват самите изделия и какви са ползите от тях.  

Фермерските пазари на Lidl се организират от веригата за пета година, като се превърнаха в една очаквана и все по-любима за всички традиция. Инициативата дава възможност на повече малки производители да представят стоката си, а на клиентите – да се насладят на разнообразие от качествени родни продукти и автентичен вкус.

За контакт


Сподели

Покажи още