Равда е втората морска спирка за фермерските пазари на Lidl през тази година

07.06.2024 10:00:00 | Равда

лидл

Равда е вторият морски град, който посреща фермерските пазари на Lidl за тази година. От днес до 9 юни на паркинга на магазина в морския град стоката си ще покажат 11 производители, като 5 от тях се включват за първи път.

Акцент ще бъдат различните видове биологично сертифициран мед на Стефка Малчева, която отглежда пчели в с. Равадиново до Созопол. Тя се включва с разнообразие от продукти. Освен билков мед (букет), мед от кориандър и манов мед от Странджа планина тя ще предложи и пресен мед в пита, който е директно изваден от кошера.

„Отскоро се занимавам с пчеларство, но имам много добри отзиви от клиенти. Затова реших да участвам самостоятелно във фермерските пазари на Lidl. Смятам, че директната оценка от хората е най-важна и най-истинската реклама за продукта е от уста на уста”, казва Стефка Малчева, която има голямо желание да участва и в пазар на Lidl в град Созопол.

За първи път с мед и пчелни продукти на пазара този уикенд ще се включат още Георги Георгиев от Елхово, Радослав Кирилов от село Александрия, община Крушари, както и Здравко Аврамов и пчеларска ферма “Аврамови” от ямболското село Робово. Сред новите участници е и Татяна Йовчева от Ямбол, която ще покаже своите ръчно бродирани бижута.

От познатите вече производители клиентите на магазина на Lidl в Равда ще видят млечните и месни продукти на овцеферма “Азер” от варненското село Белоградец, както и на фирма “Болярски хан” от село Болярци, община Аврен. Сезонни зеленчуци ще предложат сем. Петрови от еко ферма с. Гълъбинци, а при напитките с разнообразие от червени и бели вина ще се включи Шато “Бошнаков” от село Езерово.

Иван Саздов от София отново ще покаже ръчнонаправени кехлибарени бижута, а Иван Ковачев от Банско ще предложи ръчно направени дървени арт дъски.

Този уикенд в традиционната миниработилница децата, а и всички любознателни посетители, ще научат повече за това как се добива меда от пчелите и какви са ползите от този продукт.

Фермерските пазари на Lidl се организират от веригата за пета година. Те се превърнаха в традиция, която печели все повече привърженици. Инициативата дава възможност на повече малки производители да представят стоката си, а на клиентите – да се насладят на разнообразие от качествени родни продукти и автентичен вкус.