Слънчев бряг посреща този уикенд седмия за сезона фермерски пазар на Lidl

Освен до продукти с автентичен вкус клиентите ще се докоснат и до оригиналните пясъчни картини на Валентина Николова

14.06.2024 10:00:00 | София

лого

Следващата спирка на фермерските пазари на Lidl  по морето за тази година е в Слънчев бряг. От днес до 16 юни на паркинга на магазина в курорта стоката си ще покажат 12 производители, като 4 от тях се включват за първи път.

Тематично акцент на този пазар ще са пясъчните картини на Валентина Николова от Елхово. Тя започва да се занимава с това изкуство като на шега, но днес вече е доста популярна в града си и околностите. Предпочита работата с естествен пясък, без примеси и изкуствено създадени цветове.

“Lidl ми е любим магазин. В Елхово нямаме, но пазарувам от този в Ямбол. Поканата да се включа във фермерския пазар в Слънчев бряг е голяма радост за мен. Имам възможност да покажа на повече хора картините си и да обменя опит с други творци на свободна практика”, споделя Валентина Николова.

За първи път този уикенд в пазара ще участват още “Задругата” от Бургас със сладка и тахани, Радостин Николов от село Гроздьово с мед и пчелни продукти от собствения пчелин в резерват Шерба, както и Елена Тодорова от Търговище с нейните сапунени сувенири. 

От познатите вече участници на фермерските пазари клиентите на магазина в Слънчев бряг ще видят фирмите “Азер” и “Болярски хан” с техните месни и млечни продукти, Димитър Панчев от Генерал Тошево с боб и ядки, Екоферма от село Гълъбинци със зеленчуци, Стефка Малчева с мед и пчелни продукти от пчелина ѝ в Равадиново, както и Шато “Бошнаков” от село Езерово с подбрани местни вина. С бижутата си от кехлибар щанд ще има и Иван Саздов от София, а Иван Ковачев от Банско ще покаже голямо разнообразие от дъски от естествено дърво.

Фермерските пазари на Lidl се организират от веригата за пета година. Те се превърнаха в традиция, която печели все повече привърженици. Инициативата дава възможност на повече малки производители да представят стоката си, а на клиентите – да се насладят на разнообразие от качествени родни продукти и автентичен вкус.  

За контакт


Сподели

Покажи още