Студенти от университети в 5 европейски държави влизат в стажантската програма на Lidl

С ръст на кандидатурите от близо 25%, смарт дискаунтърът отчита рекорден интерес към програмата

04.07.2024 10:00:00 | София

logo

14 стажанти от университети в 5 европейски държави посрещна Лидл България в новото издание на стажантската си програма. Студенти от водещи университети в България, Дания, Германия, Великобритания и Нидерландия са новите Lidl таланти, които ще подготвят конкретни проекти в шест стратегически отдела в компанията. Интересът към програмата за поредна година е изключително висок, с ръст от близо 25% в подадените кандидатури.

През следващите два месеца стажантите ще работят в отделите „Администрация“, „Човешки ресурси“, „Продажби и логистика“, „Корпоративни комуникации“, „Стоково снабдяване“ и „Централизирани дейности“. С подкрепата на ментор младежите ще усвояват ценни знания и умения за бързооборотната търговия. Допълнителни обучения ще надграждат комуникационните и меките им умения с цел не само успешно представяне на възложените им проекти, а и по-нататъшно личностно и кариерно развитие.

Стажът в Лидл България е част от успешните младежки програми на компанията. Показателно за силната приемственост между тях е, че трима участници в предходни издания на практикантската програма това лято ще бъдат стажанти в компанията, за да минат на следващото ниво от кариерното си развитие.

Големият интерес към стажантската програма идва като потвърждение на наскоро обявеното мултинационално, независимо проучване Graduate Survey за имиджа на работодателите в България, че Lidl е предпочитан работодател за студентите. С възможността за работа в силен екип, добро заплащане и шанс за кариерно развитие, компанията се утвърждава като отлична възможност за първа любима работа.

За контакт


Сподели

Покажи още