лого

Партньорството

лого

На 6 декември 2023 г. Лидл България стартира партньорство с фондация „Капачки за бъдеще“. Подкрепяме техните социални каузи и вярваме, че заедно ще правим още повече добро.

Стартът беше даден с поставяне на специални съдове за капачки в 18-те наши магазина с автомати за обратно приемане на бутилки и кенове. Горди сме, че едва месец по-късно съдове за капачки вече има във всички наши магазини в цялата страна. С такива ще бъдат снабдени и всички нови магазини.

Цялата логистика по събирането на капачките и транспортирането им до рециклираща компания е ангажимент на Лидл България.

„Обединяваме усилия в стремежа и желанието си заедно да правим добро и да пазим природата по-чиста. Вярваме, че с тази съвместна инициатива ще допринесем за увеличаване на средствата на фондацията, което би позволило още по-значимо разгръщане на нейните каузи, зад които ние заставаме и като хора, и като професионалисти”, kаза Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България на специалното събитие, на което беше обявен стартът на партньорството.

„Подавайки си ръце с Lidl ще можем да събираме много повече капачки. А капачките са само началото и само една от дейностите, с които помагаме. Силно вярвам, че едно здраво общество се гради основно от доброволците и целта ни е с времето да вдъхновим все повече българи да доброволстват и да допринасят средата, в която всички живеем, да става по-добра“, сподели на събитието  Лазар Радков, учредител на фондация „Капачки за бъдеще“.

лого

КАК ДА ВЪРНЕМ КАПАЧКИ В LIDL

Всеки, който иска да върне своите капачки в Lidl, е добре дошъл в рамките на работното време на всеки наш магазин.

Специалните съдове, в които могат да се оставят капачки, са обозначени с логото на инициативата.  Разположени са на едно и също място във всеки наш магазин – в зоната след касите. Връщащите своите капачки не е необходимо да пазаруват в магазина. В непосредствена близост има и информационен плакат с повече информация за партньорството, както и с практически съвети за ползване на съдовете.

СЪДОВЕ ЗА КАПАЧКИ

logo

Поставените съдове в магазините ни са предназначени само за капачки. Всяко изхвърляне на други предмети и/или отпадъци би затруднило значително последващата обработка на капачките преди тяхното рециклиране.

logo

При по-голямо количество събрани капачки, които са в контейнер, чувал, кутия или друг преносим съд, те следва да бъдат изсипани в брандирания кош, а съответният преносим съд, в който са донесени – запазен  за последващо ползване или изхвърлен на подходящо място.