кафе

Становище за устойчиво закупуване на кафе

Ние от Лидл България сме наясно с отговорността, която носим от екологична, икономическа и социална гледна точка като търговско дружество и искаме да предложим на своите клиенти артикули, които отговарят на нашата философия и високи изисквания за качество.

В съответствие с нашето мото: "За нашето утре", Лидл България се ангажира, чрез нова политика на закупуване, за насърчаване на по-устойчиво отглеждане на кафе с цел за по-екологично и социално отговорно стопанисване на земите. Нашата нова политика за закупуване на кафе е гарантирана от нашето тясно сътрудничество с доставчиците и изискването за сертифицирането на кафето за производството на продуктите ни собствена марка. Нашата цел е да постигнем сертифициране от UTZ, Rainforest Alliance, Fairtrade или Bio на най-малко 30% от продаденото количество кафе до края на 2020 г. и на поне 50% до края на 2022 година.
Така ние се ангажираме да предлагаме все повече продукти собствена марка, които са сертифицирани в съответствие с най-утвърдените международни стандарти, като Fairtrade, UTZ, Bio или Rainforest Alliance и ще запазим тази тенденция и през следващите години.
Лидл България публикува своето официалното становище за по-устойчиво закупуване на кафе, като се ангажира да го актуализира редовно, за да се осигури пълна прозрачност и автентичност.