Ти и Lidl за по-добър живот

Ти и Lidl за по-добър живот

„Ти и Lidl за по-добър живот“ е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България, която компанията стартира през 2017 г.  

На 13 май 2022 г. стартира петото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“.  В периода 13 май - 10 юни компанията ще отделя по 3 ст. от всеки касов бон, а събраният фонд ще бъде използван за подкрепата на проекти, свързани с образователни инициативи, опазване на околната среда, култура и историческо наследство. 

За четрите издания на инициативата от 2017 г. насам тя успя да набере фонд от 715 000 лв. и да финансира 96 проекта на граждански организации от цялата страна, а само за първите три години общия брой ползватели на тези проекти надхвърля 256 000 души . Част от финансираните проекти не са еднократни инициативи по места, а устойчиви проекти, които ще продължат да съществуват в своите общности и в следващите години. 

През 2019 г. „Ти и Lidl за по-добър живот“ получи признание за „Най-сполучливо партньорство“ в годишните награди на Български дарителски форум. Престижната награда отличава партньорствата между компании и неправителствени организации, които са допринесли за решаването на реален проблем и е единствената категория, в която призът се връчва на базата на гласуване от страна на социално ангажирани компании в България. През годините инициативата е получила общо 13 отличия в различни конкурси и награди, като последната от тях беше връчена на компанията през 2022 г. от името на Българския Форум на Бизнес Лидерите по време на Наградите за отговорен бизнес за 2021 г., където инициативата спечели първо място в най-оспорваната категория "Инвеститор в общесвтото".

За инициативата

Цел: „Ти и Lidl за по-добър живот" се стреми да помага на хората в различните региони от страната да водят по-качествен и пълноценен начин на живот, като подкрепя проекти в 3 ключови области: образование, култура и историческо наследство и околна среда.

Период: В периода от 13 май до 10 юни Лидл България ще дарява по 3 ст. на всеки касов бон. Събраните средства ще финансират обществено значими проекти в цялата страна.

Кандидатстване: В периода 13 май – 28 юни 2022 г. по програмата могат да кандидатстват граждански организации от цялата страна  (сдружения, фондации, читалища, училищни настоятелства и други организации с нестопанска цел).

Жури: Всички получени проекти ще бъдат оценени от експертно жури и служители на Лидл България. 

Награден фонд: Одобрените проекти ще получат финансиране до 10 000 лв., като те трябва да бъдат реализирани в период от една година.

условия за кандидатстване

Кандидатстване

Повече информация за процеса на кандидатстване можете да видите на сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – www.frgi.bg, където всички необходими документи за кандидатстване ще бъдат качени на 13 май 2022 г.

Пълните условия за кандидатстване в инициативата, можете да видите тук.

ти и лидл

Финансирани проекти

За 4години с фонд от 715 000 лева финансирахме 96 проекта от цялата страна. Вижте повече за проектите тук

Списък с одобрените за финансиране проекти от четвъртото издание на инициативата вижте тук

Ти и Lidl 2022

Образование

Представяме ви една част от вече реализираните проекти, благодарение на инициативата в област образование.

Околна среда

Околна среда

Представяме ви една част от вече реализираните проекти, благодарение на инициативата в област околна среда.

лого

Култура и историческо наследство

Представяме ви една част от вече реализираните проекти, благодарение на инициативата в област култура и историческо наследство.

Партньори