Важна информация

Уважаеми партньори и участници,

Във връзка с извънредната ситуация, свързана с COVID-19, инициативата „Ти и Лидл за по-добър живот“ ще бъде активна през 2021 година, когато всички се надяваме опасността, свързана с епидемията, да е преминала и подкрепата на различни проекти за по-добър живот да е във фокуса на вниманието на всички нас.
Предвид извънредната ситуация и променените приоритети, като отговорна компания Лидл България пренасочва своите усилия към най-неотложните мерки за преодоляване на кризата. Решението ни бе подкрепено и от нашите партньори в лицето на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. 

Благодарим ви за разбирането.
Желаем ви да бъдете здрави и с грижа един за друг да преминем успешно през това предизвикателство.

Лидл България

ти и лидл

Финансирани проекти

За три години с фонд от 545 000 лева са финансирани 73 проекта от 44 населени места в цялата страна. Вижте повече за проектите тук

Списък с одобрените за финансиране проекти от третото издание на инициативата вижте тук

За инициативата

Цел: Инициативата се стреми  да помага на хората в различните региони от страната да водят по-качествен и пълноценен начин на живот, като подкрепя проекти в 4 области: образование, култура и историческо наследство, здравословен начин на живот и околна среда.
Период: В рамките 4 на седмици през месец май,  Лидл България дарява по 3 ст. на всеки касов бон за финасиране на обществено значими проекти в цялата страна.
Кандидатстване: В инициативата могат да кандидатстват неправителствени организации в обществена полза (сдружения, фондации, читалища, училищни настоятелства и други организации с нестопанска цел).
Жури: Всички получени проекти ще бъдат оценени от експертно жури и служители на Лидл България.
Награден фонд: Одобрените проекти ще получат финансиране до 10 000 лв., като те трябва да бъдат реализирани в период от една година.

лого

Видео

Представяме ви една част от вече реализираните проекти, благодарение на инициативата.

условия за кандидатстване

Кандидатстване по програмата

Пълните условия за кандидатстване в инициативата, можете да видите тук

Партньори