Ти и Lidl за по-добър живот

Ти и Lidl за по-добър живот

„Ти и Lidl за по-добър живот“ е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България, която компанията стартира през 2017 г.  

На 13 май 2021 г. стартира четвъртото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“.  В периода 13 май - 10 юни компанията ще отделя по 3 ст. от всеки касов бон, а събраният фонд ще бъде използван за подкрепата на проекти, свързани с образователни инициативи, опазване на околната среда, култура и историческо наследство. 

За трите издания на инициативата от 2017 г. насам тя успя да набере фонд от 545 000 лв. и да финансира 73 проекта в цялата страна, а общия брой ползватели на тези проекти надхвърля 256 000 души. Част от финансираните проекти не са еднократни инициативи по места, а устойчиви проекти, които ще продължат да съществуват в своите общности и в следващите години. 

През 2019 г. „Ти и Lidl за по-добър живот“ получи признание за „Най-сполучливо партньорство“ в годишните награди на Български дарителски форум. Престижната награда отличава партньорствата между компании и неправителствени организации, които са допринесли за решаването на реален проблем и е единствената категория, в която призът се връчва на базата на гласуване от страна на социално ангажирани компании в България. През годините инициативата е получила общо 12 отличия в различни конкурси и награди.

За инициативата

Цел: „Ти и Lidl за по-добър живот" се стреми да помага на хората в различните региони от страната да водят по-качествен и пълноценен начин на живот, като подкрепя проекти в 3 ключови области: образование, култура и историческо наследство и околна среда.

Период: В периода от 13 май до 10 юни – Лидл България ще дарява по 3 ст. на всеки касов бон. Събраните средства ще финансират обществено значими проекти в цялата страна.

Кандидатстване: В периода 13 май – 28 юни 2021 г. по програмата могат да кандидатстват неправителствени организации в обществена полза (сдружения, фондации, читалища, училищни настоятелства и други организации с нестопанска цел).

Жури: Всички получени проекти ще бъдат оценени от експертно жури и служители на Лидл България. 

Награден фонд: Одобрените проекти ще получат финансиране до 10 000 лв., като те трябва да бъдат реализирани в период от една година. Осигурява се и възможност за допълнителни средства за популяризиране и представяне на постигнатите резултати. 

условия за кандидатстване

Кандидатстване

Повече информация за процеса на кандидатстване можете да видите на сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – www.frgi.bg, където всички необходими документи за кандидатстване ще бъдат качени на 13 май 2021 г.

Пълните условия за кандидатстване в инициативата, можете да видите тук.

ти и лидл

Финансирани проекти

За три години с фонд от 545 000 лева са финансирани 73 проекта от 44 населени места в цялата страна. Вижте повече за проектите тук

Списък с одобрените за финансиране проекти от третото издание на инициативата вижте тук

лого

Видео

Представяме ви една част от вече реализираните проекти, благодарение на инициативата.

Партньори