14 видеа представят най-интересното от „Ти и Lidl за по-добър живот“

29.07.2020 12:00:00 | София

logo

14 кратки видеа, събрани в плейлист на корпоративния канал на Лидл България в Youtube, представят някои от най-интересните проекти, реализирани с подкрепата на „Ти и Lidl за по-добър живот“ -  най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България. Цялата видео поредица, може да намерите тук.

Достъп до обучение с професионални режисьори и оператори, както и достъп до качествена техника, даде инициативата на 20 ученици от 4 столични гимназии, водени от желанието за създаване на радио и видео съдържание в рамките на проектa „Мрежа училищни медии“.

„Подкрепата, която получихме ни помогна да направим първите стъпки в изграждането на най-голямата младежка медийна платформа със съдържание от младежи за младежи, Teen Station, чийто екип в момента се състои от над 200 души от 25 гимназии в страната. Със закупената видео техника поставихме началото на поредица филми за вдъхновяващи млади хора. От друга страна, проектът ни помогна да направим и първите си стъпки като НПО организация“, каза Евелина Павлова, Фондация „Гласът на децата“.

70 майки и бащи от Казанлък пък влязоха в детските градини, за да работят съвместно с педагозите за изграждането на пълноценна връзка между родители и деца.

„В резултат на всички дейности по проекта, все повече директори търсят помощ от сдружението за решаване на конкретни проблеми с децата и семействата. Също така, все повече родители търсят директно помощ от специалистите на организацията, коментира Любомира Касабова, Сдружение „Бъдеще за децата“.

Повече от 1000 деца се докоснаха до света на незрящите хора и изградиха разбиране към ролята на кучето водач по време на обучения, проведени от фондация „Очи на четири лапи“.

„Когато видиш блясъка в очите на децата, осъзнаваш как те правят серия от малки открития, които ще останат в душите и в сърцата им за много дълго време, да не кажем завинаги. Тогава разбираш, че всичко това си струва. Благодарение на „Ти и Lidl за по-добър живот" ние успяхме да стигнем до децата и да разработим книжка, съдържаща полезна информация за света на слепите хора“, споделиха Ели Коджабашева и Албена Алексиева, фондация „Очи на четири лапи".

За три години с фонд от 545 000 лева са финансирани 73 проекта в 44 населени места в цялата страна.

За контакт


Сподели

Покажи още