Лидл България с отличие от Employer of Choice Awards

Милена Драгийска получи наградата в категория „Посланик на работодателска марка“

08.10.2020 12:00:00 | София

lidl

Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България спечели престижното отличие „Посланик на работодателска марка“ на Employer of Choice Awards. В дебютното издание на конкурса за България се включиха общо 77 уважавани работодатели, които бяха номинирани в 12 категории и оценени от независимо жури с експерти с богат международен опит от цял свят. След техния вот 13 победители бяха отличени и получиха първите призове Employer Of Choice Awards.

„Тази награда е изключителен повод за радост. За мен е чест да получа отличие в конкурс с международно признание като Employer of Choice. Вече 10 години в Лидл България вървим напред и държим фокусът ни да бъде винаги върху развитието на хората и бизнеса по отговорен и вдъхновяващ начин. Изграждането на силна лидерска култура и работодателска марка, която да подобряваме непрекъснато, са целите, които следваме всеки ден и които днес ни носят редица признания“, споделя Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Целта на Employer Of Choice Awards е да предостави поле за изява на компаниите, които имат проекти в сферата на човешките ресурси, за да ги покажат и да бъдат признати. България има страхотен потенциал за развитие и с реални примери показахме заедно, че у нас компаниите умело се грижат, управляват човешкия ресурс и работодателска марка. Носещи международно признание, наградите Employer Of Choice Awards са повод за гордост за всяка компания победител“ – коментират организаторите на Employer Of Choice Awards. 

Лидл България работи за изграждането на силна работодателска мярка от 2016 година насам. Успехите на компанията в тази посока се отразяват пряко във високата удовлетвореност на служителите, която се измерва регулярно чрез обхватно вътрешно допитване „Пулсът на Lidl“. Проучването отчита 90% удовлетвореност през 2019 г., както и позитивна нагласа сред служителите самите те да бъдат посланици на Lidl. През тези години, компанията засилва и своята позиция като предпочитан работодател и днес вече е най-желаното работно място сред хранителните вериги, според проучванията Employer of choice и Graduate Survey, които в последните две години събират мнения от близо 37 хил. работещи и студенти. Компанията получи още и престижното отличие Top Employer 2020 за България и Европа.

Повече за конкурса може да видите тук: https://employerofchoice.bg/, а всичко за работодателските практики и кариерните възможности в Лидл България, може да научите на https://jobs.lidl.bg/

За контакт


Сподели

Покажи още