Лидл България сваля цените на над 20 продукта прясно месо и риба

Веригата въвежда и иновация в опаковките на прясното месо, с която намалява използваната пластмаса с до 16% на опаковка

06.10.2020 12:00:00 | София

лого

Лидл България сваля цените на над 20 продукта от своя асортимент. Разнообразие от прясно месо и риба ще радва клиентите с нови, по-ниски цени до края на октомври, и както до сега ще се предлагат с двойна гаранция за качество от Lidl и SGS. Прясното месо от собствените марки на Lidl „Порция свежест“ или „Грил Майстор“, както и селекцията от пресни риби са единствените в България, отличаващи се с гаранция за качество от института SGS. За да получат тази висока оценка, продуктите преминават множество лабораторни тестове, които гарантират, че отговарят на широк диапазон от показатели и притежават съответната допълнителна експертна гаранция.

Прясно пилешко филе, свински врат без кост, кайма от младо телешко и филе от сьомгова пъстърва са само част от намалените продукти, които ще могат да бъдат намерени в магазините на веригата в цялата страна през октомври. Всяка седмица до края на месеца компанията ще предлага разнообразни артикулите, разпределени в 3 групи по 7 продукта.

В рамките на тази акция за пръв път ще бъдат представени и нови тарелки на прясното месо, които запазват същата свежест и дълготрайност на продуктите, но са още по-щадящи за околната среда. Новите опаковки на продуктите от собствените марки „Порция свежест“ и „Грил майстор“ от български доставчици имат високо съдържание на рециклиран материал – напр. опаковката на кайма смес от марката „Порция свежест“ съдържа над 90% рециклирана пластмаса. Както и досега, продуктите ще са със защитна опаковка, която запазва месото максимално свежо и не допуска замърсявания. Промяната ще бъде направена за над 50 продукта от постоянния асортимент, както и частично за артикули от акционен и сезонен асортимент. Всички артикули в променена опаковка са маркирани с логото „Опаковано с грижа за природата - опаковано отговорно“.

Чрез новите рециклируеми и щадящи околната среда опаковки на прясно месо, Лидл България спестява до 16% пластмаса на опаковка при продуктите от български производители с марка „Порция свежест“ (в сравнение със съответната опаковка през 2017 г.) и за пореден път затвърждава своята позиция на компания, отговорна както към обществото, така и към околната среда. Това е поредната стъпка на веригата в изпълнение на цялостната стратегия за пластмасата REset Plastic, която обхваща пет сфери на дейност - намаляване употребата на пластмаса, редизайн, рециклиране, премахване на пластмасов отпадък от околната среда и проучвания за иновативни решения. Като част от тази стратегия компанията си постави две амбициозни цели: да намали съдържанието на пластмаса в опаковките на продуктите от собствените си марки с 20% до 2025 г., както и да направи 100% от тях максимално рециклируеми. С въвеждането на новите тарелки за прясно месо от български доставчици веригата полага поредните стъпки за постигане на поставените цели.

За контакт


Сподели

Покажи още