LIDL отбелязва Световния ден на бирата със специален подарък за ценителите на оригиналния вкус

За празника Lidl предлага промоционални пакети с по 5 безплатни бутилки от 3-те собствени марки Argus, Deep и Perlenbacher

30.07.2020 12:00:00 | София

Световният ден на бирата се отбелязва всеки първи петък на месец август. Празникът на най-старата напитка в света, създадена преди 4 хилядолетия от шумерите, води началото си от новия континент. В Санта Круз, Калифорния през 2007 година за първи път се чества Международният ден на бирата под мотото „Пий добра бира с добри приятели“.

Тази година Lidl се включва в световните чествания с подарък от 5 безплатни бири за всеки промоционален пакет от 24 бутилки, закупен от 31 юли до 2 август. Пакетите са 6 типа и включват любимите видове бира от трите собствени марки на Лидл - Argus, Deep и Perlenbacher, които се произвеждат в Германия, Чехия, Франция, Румъния, Полша и в България.

У нас по данни на Съюза на пивоварите в България (СПБ) продажбите на бира за 2019 г. са 5.4 млн. хектолитра. Според национално представително проучване от юни тази година, през лятото бирата е най-често консумираната напитка след водата. Всеки втори българин (55% от респондентите) твърди, че пие бира поне веднъж седмично. Любопитно е, че все повече нараства консумацията на бира и сред дамите в световен мащаб.

Бирата негласно се е превърнала в традиционен символ на лятото и добрата компания, като експертите съветват тя да се консумира правилно - студена, но не ледена, за да разкрие най-пълно характерните си черти.

 

За контакт


Сподели

Покажи още