Lidl посреща лятото със сладоледена фиеста

За сезон 2020 Лидл България представя колекция с 11 нови вкуса, като сладолед с високо съдържание на протеин за активно спортуващите и солен карамел за експериментиращите

22.07.2020 12:00:00 | София

logo

Според редица независими проучвания сладоледът е в топ 3 на любимите храни на хората по цялото земно кълбо и за това има ясно обяснение. Освен много вкусен и силно разхлаждащ, сладоледът повишава нивото на серотонин в организма, познат като „хормон на щастието“. 
Този сезон веригата предлага над 60 различни вкуса сладолед на собствените марки Gelateli и Ballino. Налични са всички познати форми - на клечка или във фунийка за моментално удоволствие, в кутия за споделяне с близките и като торта и руло за празнични поводи. 
Новите вкусове за лято 2020 са единадесет. Сред тях са премиум сладолед с вкус на мед и орех, макадамия, белгийски шоколад и солен карамел за вечно експериментиращите, както и горещите предложения за сезона -  сладолед фуния с вкус на вишна, свеж пъпеш и сладолед с високо съдържание на протеини за тези, които се грижат за стройната си фигура. 
Според последните данни, сорбето – сладолед на базата на замразени свежи плодове, набира все по-голяма популярност и в България. Освен като самостоятелен десерт, сорбето е добре известно във високата кухня като „разделител“ между отделните ястия за изчистване на вкуса и отваряне на сетивата. Любителите на сорбе в Lidl могат да избират между вкус на лимон, касис, манго и маракуя. 

За контакт


Сподели

Покажи още