Lidl продължава подкрепата за регионални земеделски производители и през есента с пети фермерски пазар

25.09.2020 12:00:00 | София

лого

Превърналата се в традиция инициатива на Lidl в подкрепа на реализацията на продукция на регионални производители продължава в София и тази седмица. Петият фермерски пазар на веригата ще се проведе от 10.00 до 19.00 ч. на паркинга пред магазина на ул. „Ладога“ 3 между 25-ти и 27-ти септември. Предвидени са и всички необходими предпазни мерки срещу Covid 19, като дезифектанти и мивки на входа и изхода на пазара.

Обособеното място ще включва шатри и дървени маси за излагане на стоката. Регионалните производители ще зарадват потребителите с разнообразие от собствена продукция като млечни и месни продукти от Гигенския манастир, фермерската мандра „Каменяк“ и от „Катарино“. Освен традиционните за сезона плодове и зеленчуци като ябълки, круши, праскови, грозде, тиквички, картофи, лук и домати, на фермерския пазар ще могат да бъдат открити още и био боб, нахут и ядки от земеледския производител Димитър Панчев, както и различни видове чай и мед.

Технически организатор на събитията е „Фармхопинг“ - онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е достъпна за хората от града през онлайн платформа.

За контакт


Сподели

Покажи още