Lidl с фермерски пазар и в Бургас като допълнителна мярка в подкрепа на регионални производители

Инициативата ще се проведе от 26-ти до 28-ми юни с 15 малки производители

24.06.2020 12:00:00 | София

лого

След успешния старт на първия фермерски пазар в София, с над 3000 посетители, Лидл България продължава да подкрепя реализацията на продукцията на регионални производители като допълнителна мярка по постановление 70 на МС с провеждането на втори фермерски пазар в Бургас.
Фермерският пазар ще се проведе от 26-ти до 28-ми юни на паркинга на магазина на ул. "Проф. Яким Якимов №17 и ще включва 15 малки производители. Те ще предлагат разнообразни сезонни плодове и зеленчуци като череши, ягоди, домати, картофи, краставици, зелени салати, както и гъби, мед и тинктури, подправки и др. 
Обособеното място на паркинга ще включва 15 шатри и дървени маси за излагане на стоката с еднопосочно заградено движение с входна и изходна точка. Като превантивна мярка срещу Covid-19 плащането ще се извършва със специални карти, които клиентите ще получават на входа на пазара. На тях ще се маркират всички направени покупки, като на изхода на пазара клиентите ще извършват физическото плащане и ще получат касовите си бележки.
Технически организатор на събитията е „Фармхопинг“ - онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е достъпна за хората от града през онлайн платформа. 

За контакт


Сподели

Покажи още