Над 3 000 човека посетиха първия фермерски пазар, организиран от Lidl в София

Допълнителната мярка за реализацията на продукцията на регионални производители продължава в Бургас на 26-ти юни

16.06.2020 13:00:00 | София

logo

Над 3 000 човека посетиха първия фермерски пазар, реализиран по инициатива на Лидл България като допълнителна мярка в подкрепа на малките български производители по постановление №70 на МС. Общо 22-ма регионални земеделски производители показаха своята продукция на паркинга на магазина на веригата на бул. „Тодор Каблешков“ 28 по време на трите дни на инициативата.
Фермерската продукция бе разположена в 15 шатри, като клиентите можеха да избират между богато разнообразие от българска продукция – череши от пловдивско, домати от санданското село Хотово, кайсии и череши от сливенско, домати, череши и магданоз от Петрич, люти чушки от Балчик, краставици и моркови от с. Мало Конаре, родопски билки и тинктури и други.
Технически организатор на пазара бе „Фармхопинг“ – онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция. „Ние, както и всички производители сме признателни за възможността да участваме в подобно събитие, в което предоставените условия от Лидл България бяха повече от отлични. И ние, и фермерите, усетихме подкрепата на една отговорна верига, а хората на пазара имаха възможност да закупят качествени продукти при отлична организация. Очакванията ни са тази инициатива да продължи и занапред“, сподели Витан Дюлгеров, търговски директор на „Фармхопинг“.
Вторият фермерски пазар на Лидл България е планиран в Бургас и ще се проведе от 26-ти до 28-ми юни на паркинга на магазин Lidl на ул. "Проф. Яким Якимов” №17, където се очаква да се включат над 15 малки регионални производители. Организацията на пазара отново ще бъде с еднопосочно заградено движение с входна и изходна точка.