Пъстър фермерски пазар организира Lidl за уикенда - от мляко и мед и до био картофи и фермерски колбаси

22.10.2020 12:00:00 | София

лого

Традиционната инициатива на Lidl в подкрепа на реализацията на продукция на регионални производители продължава в София през предстоящия уикенд (24-25 октомври). Поредният фермерски пазар на веригата ще се проведе на паркинга пред магазина на бул. „Черни връх “ 173 в Драгалевци, от 10.00 до 18.00 часа и през двата почивни дни. Предвидени са и всички необходими предпазни мерки срещу Covid 19.

Посетителите на пазара ще могат да открият разнообразие от млечни продукти - сирене и кашкавал от Ряхово и  от „Катарино“, както и от фермерска мандра „Каменяк“, която ще предлага и прясно и кисело мляко на щанда си. Част от производителите ще предлагат и колбаси, родно производство. За предстоящите студени дни, посетителите на пазара ще могат да се снабдят с пресен мед от с. Габърница и от земеделския производител Петър Иванов, както и да направят своя избор между разнообразието от чайове на „Алина“. „Таткова градина“ от Сливенско ще предлага сезонни плодове и зеленчуци, „Пура вида“ е заложила на тиквите и разнообразни сезонни зеленчуци, собствено производство, а Иванка Иванова от Самоков на известните за региона картофи, като няма да липсват и био картофи, производство на „Тара био“. Грозде от Пазарджик и подправки за всеки вкус, също ще са сред предложенията на  българските фермери.

Технически организатор на събитията е „Фармхопинг“ - онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е достъпна за хората от града през онлайн платформа.

За контакт


Сподели

Покажи още