Варна е третият град, в който Lidl организира фермерски пазар

Инициативата е още една мярка в подкрепа на регионалните производители

15.07.2020 12:00:00 | София

лого

След София и Бургас, Варна е третият град, в който Лидл България продължава с организирането на фермерски пазари в подкрепа на малки български производители и като част от допълнителните мерки по постановление 70 на МС. Инициативата ще даде още една възможност за реализация на регионална земеделска продукция.

В продължение на три дни – от 17-ти до 19-ти юли на паркинга на Lidl на бул. "Вл.Варненчик" №257 във Варна ще бъдат разположени 15 шатри, където български производители ще предлагат голямо разнообразие на собствени продукти. Работното време на пазара ще бъде от 10 до 19 ч.

Освен сезонни свежи плодове и зеленчуци от малки регионални производители, потребителите ще могат да избират и различни млечни продукти от козе, овче и краве мляко, произведени от малки ферми със собствени животни.

В пет от шатрите ще се предлага мед, включително с натурална пита, прополис и още много пчелни продукти, а в отделна шатра ще се предлагат и билкови тинтктури.

Интересно допълнение към разнообразните фермерски продукти ще бъдат и специални безалкохолни напитки с български билки с избор от вкусове – мурсалски чай, мащерка, мента и липа.

Фермерските пазари, подкрепени от Лидл България ще продължат и през следващите няколко месеца.

Технически организатор на събитията е „Фармхопинг“ - онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е достъпна за хората от града през онлайн платформа.

За контакт


Сподели

Покажи още