Засилен интерес и впечатляващи кандидатури бележат решителната фаза на оценяване в конкурса „Умници гладници“

26.02.2020 12:00:00 | София

лого

26 февруари 2020 г., гр. София. Само преди дни съвместната инициатива на Лидл България и Асоциация „Родители“ – „Умници гладници“ навлезе в решителната си фаза – оценяване на получените кандидатури. До тук се стигна след като повече от 250 начални учители от София, Пловдив и Варна се включиха в информационни срещи, за да се подготвят за кандидатстването. Като част от оспорваната надпревара началните учителите в трите пилотни града на инициативата проведоха интересни и забавни уроци по зададената тема, поставяйки експертното жури пред сериозен и отговорен избор да оценят множеството постъпили предложения.

„От самото начало на журиране става ясно, че учителите са били приятно провокирани и добре подготвени за представянето на темата. Такова разнообразие от идеи и задачи, интересни предизвикателства към фантазията на децата и диалогични формати се виждат в уроците, че е удоволствие да бъдат прочетени и оценени“, сподели проф. Людмила Иванова - преподавател по хранене и диететика в Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и член на журито на инициативата.
„Работата на журито вече започна и си даваме сметка с какъв ентусиазъм и отговорност едновременно са подходили учителите към конкурса. Сигурни сме, че ни очаква вълнуваща работа и още по-вълнуващи резултати, които учителите впоследствие ще припознаят като качествени практики за изграждане на култура на хранене у подрастващите“, каза Яна Алексиева, изпълнителен директор на Асоциация „Родители“.

В следващия етап предстои да бъдат обявени и отличени 15-те най-добри методически разработки, които да бъдат включени в специален сборник, в помощ на учители и родители. 

Специални събития, посветени на здравословното хранене с шеф Манчев и шеф Шишков ще зарадват съвсем скоро учениците от три класа, чиито учители са сред 15-те с отличени разработки. Инициаторите от Лидл България и Асоциация „Родители“ обещават още интересни награди за учениците и учителите.

Повече информация за „Умници гладници“ може да бъде намерена на: https://corporate.lidl.bg/otgovornost/umnici-gladnici


За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 100 магазина в 48 града и близо 3000 служители. 

За контакт


Категория


Сподели

Покажи още