структура и работно превю сайт

Умници гладници

Апетитът идва със знанието

лого

Много се радваме да споделим резултата от проведената инициатива, а именно сборника „Апетитът идва със знанието“. Сборникът е разделен на три части: първата част е посветена на здравословното хранене и е разработена специално от експерта по хранене проф. Людмила Иванова, втората част е съставена от професионалния екип на Асоциация „Родители“ и дава насоки за провеждане на интерактивен урок, а третата част съдържа вашите методически разработки с уроци по здравословно и балансирано хранене.

Вярваме, че начинът, по който е структуриран сборникът може да бъде ценен помощник за всички учители в България, защото обединява експертната информация за здравословното и балансираното хранене, интересни примери и атрактивни илюстрации, провокиращи интереса на децата. 

Отличени разработки

Благодарим на всички учители и техните класове, които се включиха в конкурса на „Умници гладници“. Знаем, че с нетърпение очаквате да разберете дали вашият урок е сред 15-те най-добри методически разработки и предстои да бъде включен в специалния сборник. Радваме се да споделим победителите вече са ясни.

logo

За инициативата

Лидл България в партньорство с Асоциация „Родители“ и със съдействието на Министерство на образованието и науката стартира инициатива за здравословно и балансирано хранене на децата от 1-ви до 4-ти клас, под надслов „Умници гладници“.

Каква е целта?

Каква е целта на инициативата?

Основната цел на „Умници гладници“ е по забавен и интересен начин да представи темата за балансираното хранене в училище. Първата част на инициативата ще протече под формата на конкурс, в който учителите заедно с децата да създадат забавен и полезен урок за здравословно и балансирано хранене. За да реализират този урок, педагозите разполагат и със специален материал  с насоки по темата. Може да се запознаете с него тук

За кого е инициативата?

Кой може да участва?

В инициативата могат да се включат всички учители от начален образователен етап в следните 3 области - София, Пловдив и Варна. За да участват в конкурса учителите трябва да попълнят онлайн форма за кандидатстване и да прикачат описаните документи. Подробна информация за общите условия на инициативата, вижте в секция „Общи условия“. Кандидатурите ще се приемат в периода от 1-ви до 30-ти януари 2020 година.

Етапи на инициативата

18 - 29 ноември 2019 г.

Провеждане на информационни срещи за учители от Асоциация „Родители“.

29 ноември 2019 г. - 03 януари 2020 г.

Разработване и провеждане на уроци, посветени на темата за здравословно и балансирано хранене.

06 януари - 18 февруари 2020 г.

Кандидатстване за участие в конкурс за най-забавен и полезен урок за здравословно и балансирано хранене.

18 - 28 февруари 2020 г.

Оценка на кандидатурите от експертно жури.

5 май 2020 г.

Официално обявяване на 15-те най-добри кандидатури, одобрени за включване в Сборник с добри практики.

20 - 28 май 2020 г.

Видео послание от шеф Иван Манчев & шеф Таньо Шишков към отличените класове.

лого

Кандидатстване

За да участвате в конкурса е необходимо да изтеглите и попълните следния формуляр . Като втора стъпка трябва да попълните регистрационната форма и да приложите вече разписания формуляр. При правилно изпълнение на описаните две стъпки, Вашата кандидатура ще бъде изпратена успешно.

лого

Общи Условия

Общите условия за кандидатстване в инициативатa, можете да видите тук