picture

Становище за устойчиво закупуване на какао

Ние от Лидл България сме наясно с отговорността, която носим от екологична, икономическа и социална гледна точка като търговско дружество и искаме да предложим на своите клиенти артикули, които отговарят на нашата философия и високи изисквания за качество. В съответствие с нашето мото: "За нашето утре", Лидл България се ангажира, чрез нова политика на закупуване, за насърчаване на по-устойчиво отглеждане на какао с цел за по-екологично и социално отговорно стопанисване на земите. Нашата нова политика за закупуване на какао е гарантирана от нашето тясно сътрудничество с доставчиците и изискването за сертифициране на какао суровините за производство на продуктите ни собствена марка. Целта, която си поставяме, е до края на 2022 година да използваме 100 % сертифицирано какао във всички какаови продукти собствена марка.

Така ние се ангажираме да предлагаме все повече продукти собствена марка, които са сертифицирани в съответствие с най-утвърдените международни стандарти, като Fairtrade Cocoa Program, Rainforest Alliance, Bio и UTZ и ще запазим тази тенденция и през следващите години.
Лидл България публикува своето официалното становище за по-устойчиво закупуване на какао,  като се ангажира да го актуализира редовно, за да се осигури пълна прозрачност и автентичност.

Официално становище