Лидл България в топ 5 на най-желаните работодатели в страната

Това е поредното признание за компанията, след като преди броени дни студентите също наредиха веригата сред най-желаните работодатели

27.06.2019 12:00:00 | София

lidl

27 юни 2019 г., гр. София. Лидл България се нарежда на 5-то място в класацията за най-желаните работодатели сред работещите хора в страната. Това показват резултатите от първото и единствено по рода си национално проучване – Employer of Choice, организирано от To The Top Agency.

Лидл България е единствената хранителна верига, която попада в ТОП 10 на класацията, което допълнително затвърждава силното й присъствие като работодател в бързооборотния сектор. Това е поредното признание за компанията, след като само преди броени дни студентите също наредиха веригата сред най-желаните работодатели в класацията Graduate Survey.

Над 12 000 души от цяла България взимат участие в проучването Employer of Choice в периода 14 януари – 15 май 2019. Изразявайки личните си предпочитания за №1 желан работодател и мнението си за него в онлайн анкета, те формират класацията ТОП 50 за най-предпочитаните работодатели у нас.

„Изключително сме щастливи и благодарни за тази висока оценка. Заедно с признанието, което получихме само преди дни от младите хора в проучването Graduate Survey, това 5-то място е доказателство, че работодателските практики, които налагаме, допринасят за положителното развитие на трудовия пазар у нас. Присъствието на Лидл България като един от най-динамично развиващите се работодатели и компания, която подхожда с изключителна отговорност във всичко, което прави, е резултат от дългогодишни и целенасочени усилия, в които ще продължаваме да инвестираме и занапред“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Проучването Employer of Choice се провежда веднъж годишно и показва как компаниите са възприемани като работодател сред работещите хора в България. Участниците оценяват избрания от тях работодател по серия от критерии като репутация, работна среда, възможности за кариерно развитие, заплата, сигурност, култура, лидерство, социална отговорност, продукти, услуги и други.

Безспорно за положителната оценка, която Лидл България получава от работещите хора в страната, допринася цялостният имидж на компанията. В продължение на вече 9 години на българския пазар веригата се утвърждава като модерен smart discounter, който предлага висококачествени продукти с оптимално съотношение качество-цена, коректен и надежден работодател на над 2 700 души в цялата страна, както и социално отговорна компания, чийто политики и активности допринасят за един пълноценен и по-качествен начин на живот.

За Лидл България

Лидл България е един от водещите работодатели в страната, като от стъпването си на българския пазар не спира да инвестира в грижата за своите служители. Компанията предлага едни от най-добрите условия за работа, най-високите нива на заплащане в бранша, атрактивен социален пакет и разнообразни възможности за развитие и квалификация. Лидл България насърчава развитието на младите хора в страната, като предлага специални програми за ученици и студенти и подкрепя дуалното образование.

За контакт

Милена Димитрова
milenas.dimitrova@lidl.bg
+359 879 446 551

Категория


Сподели

Покажи още