Студенти нареждат Лидл България сред най-желаните работодатели

Компанията се изкачва на 15-то място сред всички работодатели в страната, според резултатите от единственото по рода си проучване у нас Graduate Survey

19.06.2019 12:00:00 | София

проучване

19 юни 2019 г., гр. София. Лидл България е сред най-желаните работодатели в страната за 2019, според студентите. Това показват резултатите от третото издание на единственото по рода си у нас проучване Graduate Survey.

В него са взели участие 8241 студенти от 51 университета в България, като за първа година сред участниците има и следващи в университети зад граница. Всички те нареждат Лидл България на 15-то място в класацията, което е с 16 позиции по-нагоре в сравнение с изминалата 2018 г.

„Изключително се радваме на високата оценка, която сме получили от младите хора. Като отговорен работодател, наш ангажимент винаги е било да им осигуряваме реални възможности за развитие. Нашата trainee програма за студенти, практикантската ни програма за ученици, както и подкрепата ни за дуалното обучение са конкретните примери в тази посока. Радваме се, че те се оценяват и че младите хора ни разпознават не просто като стойностен бранд, но и като отговорна компания и динамично развиващ се работодател“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Според проучването, основната причина студентите да предпочетат дадена компания не е финансова, макар нивата на заплащане да имат ключова роля. Това, което определя избора им, е силното лидерство на мениджърите, ясно структурираната стажантска програма и цялостния имидж, който включва позиция не само на пазара, но и обществен ангажимент и отношение към хората вътре в компанията. 

Във всяка една от тези посоки Лидл България следва и прилага редица устойчиви практики. Една от тях е trainee програмата на веригата, насочена към онези, които наскоро са завършили висшето си образование или са последни семестри в университета. Тя предлага конкурентно възнаграждение и дава възможност за изключително силен старт. В период от 12 до 18 месеца участниците в нея придобиват ценен опит и имат възможност за развитие до средно мениджърско ниво.

Отлични условия на работа компанията дава и на своите служители – едни от най-високите нива на заплащане в бранша, динамична и предизвикателна работна среда, както и разнообразни възможности за професионално развитие и квалификация. Доказва го и фактът, че всеки 5-и в компанията е постигнал кариерно развитие.

Важен елемент от работодателската марка е и постигането на устойчив баланс между работата и личния живот, който също е в основата на дългосрочното удовлетворение. Тук Лидл България също предлага редица придобивки като отпуск за рожден ден, т.нар. sabbatical отпуск – възможност за неплатен отпуск до 3 месеца за служителите с 5-годишен стаж, по-ранно приключване на петъчния работен ден за служителите от централния офис, както и специална програма за здравен мениджмънт и стимулиране на здравословен начин на живот. Веригата е и първата търговска верига сред хранителните вериги, която обяви трети официален почивен ден за служителите си в магазините, което е още един начин да им осигури предпоставка за повече пълноценни моменти със семейството и любимите хора.  

За Лидл България

Лидл България е един от водещите работодатели в страната, като от стъпването си на българския пазар не спира да инвестира в грижата за своите служители. Компанията предлага едни от най-добрите условия за работа, най-високите нива на заплащане в бранша, атрактивен социален пакет и разнообразни възможности за развитие и квалификация. Лидл България насърчава развитието на младите хора в страната, като предлага специални програми за ученици и студенти и подкрепя дуалното образование.

За контакт

Милена Димитрова
milenas.dimitrova@lidl.bg
+359 879 446 551

Категория


Сподели

Покажи още