19-годишен софиянец спечели едногодишна стипендия от практикантската програма на Лидл България

Общо 66 младежи от цялата страна взеха участие в тазгодишното седмо издание на практикантската програма на веригата

24.10.2019 12:00:00 | София

logo

19-годишен софиянец спечели едногодишна стипендия от практикантската програма на Лидл България

24 октомври 2019 г., гр. София. 19-годишният Мартин Ангелов от София е победителят в тазгодишното седмо издание на практикантската програма на Лидл България. Той спечели голямата награда – едногодишна стипендия за първата си учебна година като студент, от която съвсем скоро ще може да се възползва, защото вече е приет първи курс, специалност „Администрация и управление“ в УНСС.

Награди от практикантската програма на Лидл България получиха и още двама от участниците – Ангел Янков от София и Теменужка Гаджева от Велинград. Двамата спечелиха втора и трета награда, които им осигуряват месечни ваучери за храна на стойност 50 лв. и 30 лв. за период от 6 месеца. Общо 66 младежи от цялата страна взеха участие в тазгодишното издание на практикантската програма на Лидл България. Мартин, Ангел и Теменужка обаче бяха тримата късметлии, изтеглени в томбола, след като споделиха впечатленията си от Лидл България в специална анкета.

„Практикантската програма ме направи по-отговорен и по-отзивчив. Научи ме да общувам с клиентите, което беше предизвикателство за мен“, споделя големият победител Мартин. „Lidl е място, където те посрещат и изпращат с усмивка“, казва и дамата сред победителите Теменужка. „За няколкото месеца, в които бях част от екипа, подобрих комуникативните си умения, научих се да поемам отговорност и да се уча от грешките си. Бих посъветвала повече млади хора да взимат участие в подобни програми, защото спомените, които остават, са невероятни и за цял живот“, добавя още тя. И макар всеки един от тях вече да има ясни планове за бъдещето си развитие, и тримата са категорични, че един ден с удоволствие биха започнали работа в Лидл България. 

Практикантската програма на Лидл България е част от дългогодишния ангажимент на компанията да насърчава професионалното развитие на младите хора в страната, като им предлага различни програми, с които да натрупат опит в утвърдена световна компания и така да дадат успешен старт на своята кариера. 

Ежегодно практикантската програма на веригата дава възможност на ученици от цялата страна, навършили 18 години, да започнат първата си работа на трудов договор, да спечелят първата си заплата и да видят отвътре как работи лидерът на търговията на дребно в Европа.

За Лидл България 
Лидл България е един от водещите работодатели в страната, като от стъпването си на българския пазар не спира да инвестира в грижата за своите служители. Компанията предлага едни от най-добрите условия за работа, най-високите нива на заплащане в бранша, атрактивен социален пакет и разнообразни възможности за развитие и квалификация. Лидл България насърчава развитието на младите хора в страната, като предлага специални програми за ученици и студенти и подкрепя дуалното образование. 

За контакт

Елица Георгиева
elitsa.georgieva@lidl.bg
+359 879 446 568

Категория


Сподели

Покажи още