Благовест Денев в 10 блиц въпроса за успеха

08.10.2020 12:00:00 | Сифия

лого

Преди няколко седмици той бе един от лекторите, участвали в заключителното събитие на 6-то издание на Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България – Оставаме в България, Zащото успяваме тук. Говори пред близо 60-те участници в инициативата – все млади хора от Z поколението, за да им разкаже за Лидл България, своя професионален път в компанията и своето виждане за успеха.

Веднага след това бе наш ред да го разпитаме за нещата от живота – за неговото Аз преди и сега, за формулата на успеха, отстъплението и победата и завета, който иска да  остави на двете си дъщери.

Представяме ти Благовест Денев, мениджър продажби. Той е част от Лидл България вече 12 години. Отговорен е за екип от 380 служители и 16 филиала в София и Северозападна България и е един от хората, „виновни" за успешното откриване на Lidl в Сърбия, стабилизирането на процесите, развитието на Персонала, подсигуряване на по-нататъшната Експанзия в Lidl Сърбия и т.н. Можем да добавяме още към визитката му, но ще спрем дотук, за да оставим самият той да говори и за да ти го представим в 10 блиц въпроса за успеха.

1. Ако днес си току-що завършил студент и тепърва започваш в Lidl – какво би променил в своя професионален път в компанията?

Ако започвам сега, би ми се искало да бъда по-отворен към новите предизвикателства и към промяната – да гледам на тях като шанс за научаване на нови неща, опознаване на нови хора и придобиване на нов опит. Свикнали сме да приемаме излизането извън зоната на комфорт като нещо притеснително, а не трябва. Трябва да виждаме в него възможност за себедоказване, защото именно успешно преодолените промени ни правят по-силни.

2. От позицията на днешния си опит, коя е онази истина за живота, която ти се иска да знаеше, когато беше млад…

Че след борбата е преди борбата. Нищо не идва наготово, нужен е упорит труд и човек не трябва да се предава по пътя към постигането на целите си. Разбира се, преди това трябва да си е поставил реалистични и постижими цели.

3. Провалът или успехът е по-важен за израстването на човека?

Който не познава провал, не може да оцени успеха. Провалът мобилизира, а понякога успехът отпуска. Всеки обича успехите, но трябва да се учим и от провалите. Който витае във въздуха и краката му не са здраво стъпили на земята, няма да усети приближаващото земетресение.

4. Посочи най-важното твое качество, на което дължиш успеха си.

Упоритостта

5. Казваш, че успехът е система – от какво се състои тя? 

Познаване на стандартизираните процеси и контрол по прилагането им. Систематично прилагане на мерки при пропуски и измерване на успеха им. Стремеж към усъвършенстване на съществуващите процеси и оптимизиране на комуникационните потоци.

6. Айнщайн казва, че геният е 1% талант и 99% усилен труд – каква е твоята формула за успех в проценти?

Дела 70%, думи 20 %, чувство за хумор – 10%

7. Може ли отстъплението да бъде крачка към успеха?

Да, може. По-умният отстъпва в определени ситуации. Може една битка да бъде загубена, но войната да се спечели.

8. На кое вярваш повече – на интуицията или на опита?

Повече на опита, но не подценявам и интуицията си. Интуицията е функция от професионалния и житейски опит.

9. Пред теб стои целият ти екип от 380 служители, за които отговаряш – какво би им казал, за да ги запалиш за успеха?

Да работят с настроение, с огън в сърцето и хладен разсъдък, да са позитивни, колегиални и здрави! Да идват на работа с шампионски дух и да се прибират в къщи с чувство на добре свършена работа.

10. Заветът за успех, който искаш да предадеш на дъщерите си…

Любознателност, постоянство, упоритост, екипен дух, спортна злоба и чувство за хумор.

За контакт


Сподели

Покажи още