Lidl посреща Гергьовден с 60 тона българско агнешко от регионални производители

25% е очакваният ръст на агнешкото от родни производители в Lidl до края на 2020 г.

04.05.2020 12:00:00 | София

logo

Агнешкото месо за Гергьовден отново ще бъде изцяло българско във всичките 101 магазина на Лидл България. За празника веригата е поръчала близо 60 тона българско агнешко, осигурено от 5 кланици, включени в списъците на Министерството на земеделието храните и горите като част от мерките в подкрепа на българските производители.
Агнешкото месо в Lidl, както почти всички свежи меса във веригата, е единственото у нас със сертификат за качество от световния лидер в контрола на хранителни продукти SGS. Международният сертификат, в допълнение с опаковане в защитна атмосфера, гарантира чисто и свежо месо за по-дълго време.  

Доставянето на 100% българско агнешко от регионални производители е в изпълнение на мерките по Постановление 70 на МС. Подкрепата се изразява както във включване на нови за веригата регионални доставчици, така и в увеличаване на обемите на български продукти. Само за двата големи празника – Великден и Гергьовден – Лидл България регистрира ръст в предлагането на българско агнешко месо между 10% и 15%. За цялата 2020 г. веригата планира акциите с агнешко от български производители да нараснат с 30% повече спрямо 2019 г. Очакванията за ръст в количеството на българско агнешко месо, предлагано в Lidl, са за 25% за цялата година.
 

За контакт


Категория


Сподели

Покажи още