Шеф Манчев и шеф Шишков поздравиха победителите в конкурса на „Умници гладници“

01.06.2020 12:00:00 | София

лого

Шеф готвачите Иван Манчев и Таньо Шишков подготвиха специален видео поздрав за децата от 15 училища и техните учители. Те реализираха най-забавните и полезни уроци по здравословно и балансирано хранене в инициативата „Умници гладници“. С този поздрав известният тандем иска още веднъж да насърчи мисията на учителите за изграждане на правилна хранителна култура и ентусиазма на децата, който превръща храненето в знание и преживяване.

Участието на известните шеф готвачи в съвместната инициатива на Лидл България и Асоциация „Родители“ е продължение на ангажимента им в подкрепа на здравословно и балансирано хранене сред подрастващите. Този ангажимент намери своето изражение и в книгата „Малки рецепти за големи готвачи“, издадена и разпространена от търговската верига през миналата година. Книгата ще бъде и част от наградите, които ще получат победителите през новата учебна година. Пъстрите и лесни рецепти ще покажат на децата, техните родители и учители, най-кратния и вкусен път към балансираното хранене.

Предстои издаването и на специалния сборник с 15-те най-забавни и полезни уроци в помощ на учители и родители, с който ще бъде посрещната новата учебна година. Целта е този сборник да представи разнообразие от активности, провокиращи интереса на децата към здравословните храни и създаващи условия за включването на родителите като активна страна в процеса.

За контакт


Сподели

Покажи още