В подкрепа на регионални производители - Lidl с четвърти фермерски пазар

Потребителите ще могат да открият от сезонни плодове и зеленчуци през гъби, млечни и месни продукти до сладка, мед и мурсалски чай

09.09.2020 12:00:00 | София

лого

След успешното провеждане на фермерски пазари в София, Бургас и Варна, инициативата на Lidl да подкрепи реализацията на продукцията на регионални земеделски производители, се връща обратно в столицата.

Четвъртият фермерски пазар на веригата ще се проведе от 10.00 до 19.00 ч. на паркинга пред магазина на бул. „Васил Левски“ 152 между 11-ти и 13-ти септември. Предвидени са и всички необходими предпазни мерки срещу Covid 19, като дезифектанти и мивки на входа и изхода на пазара.

Обособеното място ще включва шатри и дървени маси за излагане на стоката. 12 регионални производители ще зарадват потребителите с разнообразие от собствена продукция: млечни продукти, сладка, мед и плодови сиропи от Гигинския манастир, традиционни сушени колбаси от района на Катарино, както и много свежи сезонни плодове и зеленчуци, сред които ябълки, праскови, круши, смокини, грозде, краставици, тиквички, чушки, лук, моркови, домати и гъби.

Технически организатор на събитията е „Фармхопинг“ - онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е достъпна за хората от града през онлайн платформа.

За контакт


Сподели

Покажи още