Якета от 100% рециклиран материал за първи път в Lidl

23.09.2020 12:00:00 | София

Якета от 100% рециклиран материал са част от колекция есен-зима, която Lidl включва в асортимента си за първи път. Колекцията е за цялото семейство – от бебета до XXL размери – и може да бъде намерена във всички магазини Lidl от четвъртък, 24 септември. Еко моделите са изработени по технологията Bionic Finish Eco, която предотвратява задържането на вода и петна по текстила.

Еко артикулите в колекцията са създадени с мисъл за природата и са сертифицирани като продукти от устойчиво производство. Логото на Global Recycling Standard, което може да бъде открито върху част от изделията, потвърждава прозрачността на процесите в производствената верига и гарантира, че висококачественото ватиране е от 100% рециклиран материал, а импрегнирането на текстила е направено по технология, щадяща околната среда.

Колекцията се отличава с олекотени и издържани в модерните за сезона цветове. В допълнение към мъжката и дамска колекция, компанията предлага и серия разноцветни бебешки космонавти, детски и тийнейджърски модели.

Силно вярваме, че клиентите ни вече ясно разпознават отличителното предимство на Lidl, а именно – високо качество на продуктите на много добра цена. Затова се радваме, че към него добавяме и продуктови иновации и технологии, създадени с мисъл и грижа за природата. Предлагането на якета от 100% рециклиран материал се случва, след като преди месеци представихме първите си спортни обувки от 100% рециклирана пластмаса. То е поредната продуктова иновация от последователната политика на Lidl в тази посока, част от международната стратегия REset Plastic на групата Шварц.“, коментира Елица Георгиева, ръководител „Корпоративни комуникации“ в Лидл България.

В основата си стратегията REset Plastic цели избягване и намаляване употребата на пластмаса, включително промяна на опаковки, рециклиране, инициативи, свързани с почистването на водни басейни, и разработването на иновации. Тя намира своето реално изражение именно в подобни нововъведения при продуктите. Якетата от 100% рециклиран материал, които компанията пуска за първи път, идват, след като през юли Лидл България за първи път представи в асортимента си спортни обувки с текстилна част, произведена от 100% рециклирана пластмаса. 25% от нея бяха от стари пластмасови (PET) бутилки, събирани от плажове и крайбрежни райони, което предотвратява попадането им във водните басейни.

Повече за стратегията може да откриете тук: https://corporate.lidl.bg/otgovornost/reset-plastic