Ученици правят първи стъпки в кариерата с практикантската програма на Lidl

Младежи от цялата страна учат нови неща и получават конкурентно заплащане с лятната практикантска програма на компанията

24.04.2019 12:00:00 | София

програма

24 април 2019 г., гр. София. За седма поредна година Лидл България дава възможност на ученици в XI и XII клас да направят първи стъпки в професионалното си развитие, като станат част от лятната практикантската програма на компанията. Крайният срок, до който всички желаещи могат да кандидатстват, е 7 юни 2019, като единственото, което трябва да направят, е да изпратят своето CV на jobs@lidl.bg и да посочат града и квартала, в който живеят.

Благодарение на платената лятна практика на Лидл България учениците, навършили 18 години, могат да открият идеалната първа работа и да започнат като касиер-продавач практиканти в магазините на веригата в цялата страна. Те не само учат много нови неща, но получават и конкурентно заплащане. Младежите подписват първия си трудов договор и получават нетно възнаграждение в размер на 540 лв. за целия период на практиката, както и ваучери за храна на стойност 60 лв., отново за периода на лятната практика, която продължава месец и половина – от 15 юли до 30 август 2019 г.

„Като отговорен работодател, един от приоритетите на Лидл България, е да предоставя реални възможности за развитие на младите хора. С нашата практикантска програма правим именно това – даваме шанс на новото поколение да направи онзи така важен старт в своето професионално развитие. Вярваме, че по този начин допринасяме за едни мотивирани и подготвени млади кадри, от които днешният бизнес така силно се нуждае“,  коментира Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

Бъдещите практиканти ще видят отвътре как работи една голяма международна компания. Ще научат основните принципи в комуникацията с клиенти, стоковата подредба, асортимента, както и какви са основните процеси и дейности във водещата търговска верига. А накрая, всички успешно преминали програмата, ще имат и още една страхотна възможност – да участват в томбола за спечелването на месечна стипендия в размер на 100 лв. за първата учебна година като студент.

Повече информация за лятната практикантска програма и за кандидатстването може да намерите на сайта jobs.lidl.bg.

За Лидл България

Лидл България е един от водещите работодатели в страната, като от стъпването си на българския пазар не спира да инвестира в грижата за своите служители. Компанията предлага едни от най-добрите условия за работа, най-високите нива на заплащане в бранша, атрактивен социален пакет и разнообразни възможности за развитие и квалификация. Лидл България насърчава развитието на младите хора в страната, като предлага специални програми за ученици и студенти и подкрепя дуалното образование.

За контакт

Милена Димитрова
milenas.dimitrova@lidl.bg
+359 879 446 551

Категория


Сподели

Покажи още