Да се грижиш за опазване на климата, докато пазаруваш: Lidl е първият ритейлър с климатично неутрални продукти у нас

Веган и вегетарианските хранителни продукти ще се предлагат под марката Vemondo

26.07.2021 12:00:00 | София

Лого

Лидл България е първата голяма верига магазини в страната, която представя на пазара климатично неутрални продукти. По този начин компанията предоставя на клиентите си възможност активно да допринасят в борбата с глобалното затопляне, като правят устойчив избор, докато пазаруват. Новата гама продукти е една от мерките, които ритейлърът предприема на глобално ниво във връзка с новата си стратегия за опазване на климата.

Климатично неутралните продукти под собствената марка Vemondo могат да бъдат намерени във всички магазини на Lidl в периода 26.07 – 8.08. Те включват вегански и вегетариански хранителни продукти, щадящи околната среда. Генерираните въглеродни емисии от тяхното култивиране, производство и транспорт са компенсирани от Lidl чрез подпомагане на признати и сертифицирани по международни стандарти проекти за опазване на климата, биоразнообразието и ресурсите.

Климатичните промени са сериозна заплаха за човечеството и изискват действия на всички нива в обществото. С климатично неутралните продукти собствена марка даваме  една устойчива алтернатива за нашето по-добро утре. Тази стъпка е част от научно обоснованите мерки, заложени в климатичната стратегия, която обявихме само преди две седмици. По този начин затвърждаваме нашия ангажимент като отговорна компания да си поставяме амбициозни цели във всички аспекти на нашия бизнес – от процесите и проектите до предлагането на продукти, щадящи околната среда“, каза Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Освен допринасящи за опазване на околната среда, климатично неутралните продукти Vemondo са и качествена хранителна алтернатива за веганите и вегетарианците и са подходяща разтоварваща храна за любителите на месо. Потребителите, които тази седмица пазаруват в магазините на Lidl могат да закупят вегански колбас, три вида вегански бисквити, веганска соева напитка или веган хапки. Lidl предлага и веган песто, което може да се комбинира с различни салати и сосове. Или да се добави към веганската прясна паста, която се предлага в три разновидности.

Сред новите продукти има и вегански пръчици с доматен дип или панирани, а също и веганска пица, предварително запечена на каменна пещ, както и неустоими веган фалафели. Кремовете за мазане с тофу и био веган пастетите са подходящи за старт на деня или за лека следобедна закуска. А веганския цеден йогурт с плодове, както и ваниловия сладолед са едни от най-новите десертни избори, които да освежат лятото.

Предстои компанията да анализира допълнителните възможности в дългосрочен план за избягване, намаляване и компенсиране на въглеродните емисии във веригата на доставки, така че в бъдеще да предложи още климатично неутрални продукти. Те ще станат част от устойчивия асортимент на Lidl, заедно със сериите продукти като органичните и сертифицирани FairTrade шоколадови изделия от отговорно отглеждано какао, заместителите на месо и регионалните продукти.

За контакт


Сподели

Покажи още