Дрехите от Lidl – избор №1 на българите за най-добро съотношение цена-качество

Lidl спечели най-много гласове в категорията на проучването Best Buy Award 2021/2022

16.06.2021 12:00:00 | София

Logo

Lidl спечели най-много гласове в категорията „Верига магазини, чийто сектор за дрехи предлага най-добро съотношение цена-качество“ в проучването Best Buy Award 2021/2022. Изследването е проведено през февруари от Международната асоциация за сертифициране ICERTIAS сред 1 200 българи.

Веригата спечели доверието със своите текстилни марки, опровергавайки разбирането, че качествени и стилни дрехи могат да бъдат закупени единствено в специализирани магазини. Собствените брандове на Lidl включват предложения от бебешката линия Lupilu, дрехите за деца и юноши под марката Pepperts, познатите дамски и мъжки линии – Esmara и Livergy, както и специалната серия за спорт и активна почивка – Crivit.

Само допреди няколко години българите бяха доста скептични към идеята да купуват дрехи, докато правят седмичния си пазар. Този резултат е категорично доказателство, че сме успели да убедим потребителите в предимствата на качествените дрехи, които предлагаме. Това ни мотивира да продължим да се развиваме и да сме в крак не само с модата, но и с непрекъснато променящите се потребности на нашите клиенти. Защото днес те все повече разчитат на прагматични решения, които да им пестят време и средства, без това да е за сметка на качеството“, коментира Нели Месерджиева, ръководител "Акционен мениджмънт и главен експерт по текстила" в Лидл България.

Друга отличителна черта на текстила в Lidl е постоянният строг контрол и високо качество. Текстилните предложения на веригата са сертифицирани от немския институт за качество Hohenstein. Прецизната система тества здравината и устойчивостта на материята, точност на размерите, безопасност на всички елементи на дрехата, функционалност, водоустойчивост и други показатели. Освен сертификат за качество, институтът Hohenstein гарантира и “Нежност към кожата” със специален допълнителен сертификат.

Lidl въвежда и иновативни технологии, щадящи околната среда. Такава е Archroma, използвана при оцветяване на дънкови облекла. Водата, необходима за производството на един чифт дънки, е около ~ 11 000 литра – с Archroma тя намалява до 92%, а на използваната енергия – до 30%, като същевременно се запазва устойчивостта на цветове. Спортните обувки Ocean Bound Plastic, произведени от 100% рециклирана пластмаса в текстилната част, са още един пример за устойчивото и отговорно поведение на веригата не само към качеството на предлаганите продукти, но и към околната среда и обществото.

За контакт


Сподели

Покажи още