Кои са лицата в популярната рекламна кампания на Lidl?

Актьорите Антон Порязов и Явор Вълканов са колеги в последния клас на Стефан Данаилов

17.02.2021 12:00:00 | София

logo

„Тръгвам на турне в магазините на Lidl“ – това написва в своя Instagram профил актьорът Антон Порязов, след като рекламата на Lidl „Кой продава продуктите ни най-добре“ – в която той участва, тръгва в ефир. Реакциите не закъсняват – не само че го засипват с въпроси кога и къде да го очакват, но и самата ТВ реклама добива изключителна популярност. 

Положителните отзиви не са изненада – самият Антон има толкова дълъг списък с любими продукти от Lidl, че съвсем естествено влиза в ролята на момчето от клипа. Ако го срещнем в магазина, нещата, които би ни препоръчал, досущ като в рекламата, биха звучали така: „И фъстъченото масло от американската седмица – няма такъв аналог качество-цена. И нискомаслената извара Skyr – за спортуващи като мен. И сиренето ементал Milbona, и т.н., и т.н.“.

Още по-дълъг е списъкът му с роли и изяви – участва в „Под прикритие“ и в „Маскирания певец“. Бил е водещ на Спорт Тото. Предстои му премиера на филма COVID-20, където е в главната роля. Работи по дебютната си стихосбирка със стихотворения и кратки разкази. И има зад гърба си сериозен шлем от холивудски участия – играл е заедно с Джерард Бътлър, Бен Кингсли, Силвестър Сталоун, Мила Йовович, Нийл Джаксън, Келън Лъц и други. Целият този опит безспорно го формира като актьор. Най-големият му учител обаче си остава Стефан Данаилов, в чийто клас има привилегията и щастието да попадне. „Трябва да имаш светлина и любов в сърцето. Без тези две неща не можеш да бъдеш нито добър актьор, нито добър човек“, тези думи са и урокът, който Антон винаги ще пази от големия българския актьор.

Именно Стефан Данаилов е човекът, който го свързва и със следващия участник в рекламната кампания на Lidl – актьорът Явор Вълканов. Двамата учат заедно в НАТФИЗ, и то в последния клас на Мастъра, както го наричат неговите ученици. Явор е главен герой в билборд кампанията на веригата – именно той е чаровното момче, което кара колело, а в кошницата пред себе си е поставил пълна торба от Lidl. Автор на снимката е фотографът Петър Драганов, а едно от най-големите предизвикателства при заснемането на кадъра било да е максимално естествен и реалистичен. „Все едно фотографът просто е вдигнал фотоапарата и е запечатал момент от ежедневието“, разказва Радомир Иванов, творчески директор на Saatchi & Saatchi Sofia, които стоят зад творческата концепция на рекламните визии.

Предизвикателството не само е преодоляно, но резултатът дори надхвърля очакванията. „Много от моите приятели ми казват, че рекламата изглежда много френска – сякаш не е снимана в София, а във Франция“, споделя Явор. Признава, че самият той също често рекламира продуктите на Lidl – особено шоколадовия сладолед Gelatelli с парченца шоколад, който уверено препоръчва. Наскоро завършил НАТФИЗ, Явор има зад гърба си не една знакова роля на театралната сцена. Играе Ромео от „Ромео и Жулиета“ на режисьора Анастасия Събева, а също и Порфирий в „Братя Карамазови“, където си партнира с имена като Владо Пенев, Деян Донков, Радина Кърджилова, Ана Пападополу и други. Наскоро се присъединява към екипа на Армейския ансамбъл, с който активно репетират за 3-ти март. Именно неговият глас ще прочете имената на геройски загиналите за Освобождението на България и ще рецитира вечни творби като „Опълченците на Шипка“ на Иван Вазов и други.

Рекламната кампания на Лидл България – „Кой продава продуктите ни най-добре“, стартира в международния ден на думата „Благодаря“, 11 януари. С нея веригата благодари на всички свои клиенти, които избират продуктите на Lidl и по този начин се превръщат в нейната най-добра и искрена реклама.

За контакт


Сподели

Покажи още