Лидл България инвестира близо 70 млн. лв. в откриване и модернизиране на магазини през 2020 г.

Веригата откри своя 106-и магазин в страната

15.02.2021 12:00:00 | София

лого

Лидл България отвори своя 106-и магазин, който се намира на бул. „Царица Йоанна“ № 20, в столичния ж.к. Люлин 10. Това е първият нов обект на търговската верига за годината, като до края на 2021 г. компанията планира да разшири мрежата си с поне още 5 магазина.

„За нас в Lidl е важно да бъдем все по-близо до своите клиенти и затова всяка година с устойчиви темпове разширяваме търговската си мрежа и откриваме нови обекти. Преди малко повече от година открихме нашия 100-тен магазин, а днес отворихме 106-ия. Магазинът разполага с широка търговска зала от 1400 кв.м., с достатъчно пространство за лесно и удобно пазаруване, както и със 108 паркоместа, които са по-широки от стандартните и гарантират допълнително удобство за клиентите. Ако погледнем назад, само за последната финансова година, сме инвестирали близо 70 млн. лв. в разширяване на магазинната мрежа и в модернизация. Новооткритите работни места само в новите обекти са над 100“, заяви Милена Драгийска-Денчева, главен изпълнителен директор на Лидл България.

С построяването на всеки нов Lidl магазин компанията неизменно следва своята политика на отговорност към местните общности и допринася за подобряването на околната инфраструктура на района. В близост до новия магазин са възстановени тротоари и бордюри, възстановени са 2 детски площадки (в Люлин 1 и Люлин 8) и е изградена още една нова, в непосредствена близост до детската площадка за деца със специални нужди в 9-и микрорайон.

Новият магазин в Люлин ще посрещне клиентите си с много специални оферти и промоционални предложения. Той осигурява на потребителите характерния за Lidl добре подбран асортимент от стоки с оптимално съотношение качество-цена.

За контакт


Сподели

Покажи още