Лидл България подкрепя инициативата „Капачки за Бъдеще”

Събраните средства ще подпомогнат закупуването на първата неонатална линейка извън София

21.05.2021 12:00:00 | София

лого

лого

Лидл България за трета поредна година ще подкрепи националната инициатива “Капачки за Бъдеще”. Тази събота мащабната операция отново събира пластмасови капачки от бутилки и други видове опаковки и ги предава за рециклиране, а събраните средства ще подпомогнат закупуването на неонатална детска линейка, която ще бъде първата извън гр. София.

Тази година кампанията по събиране се провежда в 36 български града, а този уикенд стартира в първите 14 и включва доброволци от цялата страна, които по-късно сортират събрания материал. Лидл България ще подкрепи кампанията с три локации във Варна, Ловеч и Сливен, където желаещите, могат да оставят своите капачки.

Местата по градове са както следва:

  • Варна – паркинга на магазин Lidl, ул. Битоля,1А – 22 май, събота, 10-14 часа
  • Ловеч – паркинга на магазин Lidl, ул. княз Имеритински – 29 май, събота, 10.30-14.30 часа,
  • Сливен – паркинга на магазин Lidl, бул. Цар Симеон 37, – 29 май, събота, 10-14 часа

Рециклирането е един от основните начини за управление на потреблението на пластмаса в ежедневието ни. В тази връзка преди няколко месеца Лидл България започна мащабна кампания за намаляването на пластмасата, част от глобалната стратегия REset Plastic на Schwarz Gruppe.

Като продължение на стратегията си за намаляване на пластмасата, участието в инициативата е логична стъпка, която компанията предприема и кани клиентите си в във Варна, Ловеч и Сливен да се присъединят към каузата.

Организаторите апелират гражданите да бъдат отговорни към себе си и околните, като спазват противоепидемичните мерки.

За стратегията REset Plastic

Като една от най-големите международни ритейл компании, Schwarz Gruppe, заедно със своите компании Lidl и Kaufland, осъзнава и приема отговорността си спрямо околната среда.  REset Plastic е цялостната международна стратегия на групата, разработена да покрие пет сфери на дейност – от намаляване употребата и редизайн на пластмасовите опаковки през рециклиране и премахване на пластмасовия отпадък от околната среда до проучвания за иновативни решения. По този начин групата се стреми да изпълни визията си за по-малко пластмаса и затворен жизнен цикъл на суровините. Повече на https://reset-plastic.com/en/.

За контакт


Сподели

Покажи още