Роботи, програмирани от деца, стават герои в нова видео поредица на Лидл България

Lidl представя проекти, реализирани по програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“

14.09.2021 12:00:00 | София

Лого

Лидл България представя новата си видео поредица, с която разказва за реализирани проекти от най-голямата си социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“.

Героите в едно от видеата са роботи, програмирани в специален кабинет по роботика, изграден по проект „Информатика в роботиката. Път към създаване на изкуствен интелект“ на силистренската Природоматематическа гимназия „Свети Климент Охридски“. Част от поредицата са и специалният проект за защита на белошипата ветрушка в района на свиленградското село Левка, както и „Историята на Шумен в графити“, който представи един нов прочит на историческото минало и духа на града.

Представените във видеата проекти са финансирани в периода 2017–2019 г. в трите тематични области на програмата – околна среда, култура и историческо наследство, и образование. Трите издания подкрепиха 73 проекта на граждански организации, оказали благоприятно въздействие върху над 256 000 души във всички региони на страната.

До месец Лидл България ще обяви и победителите от четвъртото издание на програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“. Събраният в него фонд от клиентите е 170 000 лева, които Lidl ще дари за реализирането на социално значими проекти в цялата страна. С натрупаните средства от тази година общият фонд в полза на обществото достигна 715 000 лв.

Програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“ се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. Повече информация за инициативата вижте на: www.corporate.lidl.bg/ti

За контакт


Сподели

Покажи още