Вкусът и ароматите на Сицилия влизат в Lidl на 5-ти юли

Селекция продукти с усещане за слънчева Сицилия носи поредният кулинарен тур

02.07.2021 12:00:00 | София

Лого

Lidl продължава с кулинарните пътешествия до слънчеви дестинации със селекция от близо 30 продукти, носещи вкуса на Сицилия в новата тематична седмица от 5-ти юли.

Микс от анти пасти, деликатесен салам по сицилиански и разнообразни сирена с черен пипер, придружени от чаша бяло вино Corte Aurelio, могат да превърнат всяка делнична вечер в празнично преживяване, без да изискват специални кулинарни умения и приготовления.

Любителите на пастата могат открият пресни варианти с пълнеж от песто и лазаня в сицилиански стил, както и подходящи сосове, които да комбинират по свой вкус. От мариновани сушени домати, песто от каперси и бадеми, сос с морски дарове, до доматен сос с гъби или маслини и сицилианско червено песто, а също и песто от босилек и шам фъстък.

Кулинарните пътешественици могат да пренесат усещането за сицилианска ваканция на домашната трапеза със специална селекция десертни изкушения – бадемови сладки с лимон и микс от бяла нуга, както и сорбе с портокали от Сицилия. Черешката на тортата е десертът в сицилиански стил – Касата, приготвен от сирене Рикота, захаросани цитрусови корички и тъмен шоколад.

Още със стъпването си в България Lidl въведе тематичните седмици като новост на пазара, които бързо се превърнаха в една от отличителните черти на компанията. Чрез тях клиентите могат да се докоснат до различни кулинарни традиции и да разнообразят ежедневието си.

 

За контакт


Сподели

Покажи още