За три години „Ти и Lidl за по-добър живот“ достигна до над 250 хиляди българи в цялата страна

Лидл България показва карта на въздействието на най-голямата си социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“

08.06.2021 12:00:00 | София

лого

256 393 души са преките и непреки ползватели на всичките 73 проекта, финансирани от инициативата “Ти и Lidl за по-добър живот”  за период от три години – от 2017 г. до 2019 г. Това показва „Карта на въздействието“, в която Лидл България  представя постигнатите резултати в шестте региона в страната, както и по области.

 

„Резултатите в тази карта ясно показват, че въздействието на инициативата се е разпространило почти в цялата страна, а само за три години сме достигнали до над четвърт милион българи. Това въздействие ще продължи да се разраства с всеки нов проект, който финансираме, затова отправяме покана към гражданските организации да кандидатстват. С нетърпение очакваме техните нови идеи, благодарение на които заедно ще допринесем за по-качествен и пълноценен начин на живот на хората в регионите на страната“, каза Елица Георгиева, ръководител “Корпоративни комуникации”, Лидл България.

 

Най-голямо е въздействието на инициативата в Югозападен регион, където  финансираните проекти са достигнали до 84 718 души, а общият дарен фонд възлиза на 168 453 лв. Списъкът с финансирани проекти в региона включва образователния проект “Светът на слепите хора” на фондация “Очи на четири лапи”, проектът “Античността оживява на Хисарлъка” на сдружение “Дебют” за културното и историческо наследство в Кюстендил и региона, както и много други.

 

На 13 май 2021 г. стартира четвъртото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“. До 10 юни компанията отделя по 3 ст. от всеки касов бон, а събраният фонд ще бъде използван за подкрепата на проекти, свързани с образователни инициативи, опазване на околната среда, култура и историческо наследство. За финансиране могат да кандидатстват граждански организации от цялата страна, като подаването на предложения за проекти продължава до 28 юни. Максималният размер на финансирането е до 10 000 лв. Програмата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

За контакт


Сподели

Покажи още