Lidl фермерски пазар в курорта Св. Константин и Елена този уикенд

За пръв път участие в пазара взема социалното предприятие “Неща с душа”, които произвеждат детски образователни игри

19.08.2022 12:00:00 | София

Лого

От 19 до 21 август ще се проведе осмият традиционен фермерски пазар, който Lidl организира в подкрепа на малките регионални производители. От 10.00 до 19.00 ч. на паркинга пред магазина на веригата в морския курорт „Св. Константин и Елена“ посетителите ще могат да избират сред богата палитра от любими и традиционни вкусове – млечни и месни изделия, сезонни плодове и зеленчуци, мед и пчелни продукти, различни сладка, разядки, вино и много други.

В пазара ще се включат трима нови участника. „Слънчевата ферма“ от варненското с. Близнаци ще предлага вкусна и млечна царевица, а земеделският производител Виктория Ангелова от Варна ще представи пресни тиквички и свежи зелени подправки, сред които девесил, копър, босилек и магданоз, които са чудесно допълнение към всяко лятно ястие.

По време на осмото издание посетителите ще могат да подкрепят социалното предприятие „Неща с душа“, което произвежда детски образователни игри и материали с кауза. От дървени играчки и пъзели до сензорни торбички, които развиват фината моторика на най-малките, всички продукти са изработени с много любов и грижа от хора с увреждания и специални нужди. Със своята дейност предприятието подпомага интеграцията на своите служители, за да имат те пълноценен живот, а от друга страна предлага полезни и обучителни материали за децата в предучилищна и начална училищна възраст.

Любителите на нетрадиционни месни деликатеси ще могат да опитат апетитните предложения на фермата „Заешка къща“ от софийското село Кривина, които са подготвили за посетителите пастет от заешко, заешко месо в буркани и заешка шунка. Ароматни ядкови тахани от „Бале“ също ще зарадват клиентите на пазара този уикенд, а качествени млечни продукти ще представи земеделският производител от гр. Левски Иван Ечев.

Следващото издание на фермерския пазар ще се проведе отново в София, през уикенда на 16-19.09. пред магазина на веригата в кв. Красно село, ул. Ладога 3.

 

За контакт


Сподели

Покажи още