Lidl изпрати третия си випуск ученици в дуална форма на обучение

Общият брой на дипломираните, провели своята практика в Lidl, вече е 24

30.05.2022 12:00:00 | София

Logo

Lidl изпрати третия си випуск ученици в дуална форма на обучение. Тази година той включва общо 13 младежи – от Националната финансово-стопанска гимназия в София и за първи път, ученици от Професионална гимназия по икономика в гр. Перник. Така, заедно с предишните два випуска, общият брой на учениците от дуална паралелка, избрали Lidl за своята практика, става 24.

През последните две години от своето обучение тазгодишните абитуриенти проведоха своята практика в 8 магазина на веригата, където добиха ценни знания и опит и се запознаха отблизо с работата в голяма международна компания. Да не се отказват, когато срещат трудности, да мислят мащабно и да запазват спокойствие в напрегнати ситуации, са част от уроците, които учениците споделят, че са научили. Някоя от тях признават, че добрият и любезен екип, който го е посрещнал, не само им е помогнал лесно да навлязат в работата, но ги е мотивирал да дадат най-доброто от себе си.

На специално събитие по повод завършването им, Чавдар Михайлов, директор „Продажби и логистика“ РД Равно поле, връчи на учениците сертификати за преминатото в Lidl обучение. „Вече 7 години Lidl подкрепя дуалната форма на обучение. Вярваме, че по този начин даваме на младите хора силен старт и силно конкурентно предимство в професионалната им реализация. Подкрепяме този проект с огромно желание и се надяваме, че времето, прекарано в Lidl, носи на учениците не само нови знания, но и много хубави моменти“, коментира той.

Дуалното обучение дава шанс на младите да попаднат в реална бизнес среда още преди да завършат училище. Така, освен диплома за средно образование, накрая те получават и професионална квалификация, което им дава допълнително предимство и им помага да продължат професионалния си път още по-успешно. Родителите им също споделят ползите от дуалното обучение. За тях най-големите предимства са работните умения, които придобиват децата – ценният трудов опит, отговорността да спазват задълженията си, както и реалната представа за стойността на парите и цената на труда.

Lidl подкрепя дуалната форма на обучение още от старта й в България през 2015 г. Това е част от усилията на компанията да дава възможност на младите хора да учат нови неща и да постигат успешен кариерен старт. Тази цел си поставят и другите две младежки програми на компанията – практикантската програма за ученици, навършили 18 години, и стажантската програма, насочена към студенти и млади професионалисти. И двете помагат на младите кадри да придобият нужните знания и опит, заедно с шанса да продължат развитието си в компанията и след това.

 

За контакт


Сподели

Покажи още