Lidl стартира сезона на фермерски пазари

Чрез тази инициатива веригата помага на родни производители да стигнат до своите клиенти

15.04.2022 12:00:00 | София

Лого

Този уикенд стартират традиционните фермерски пазари, които Lidl организира за трета поредна година. Първият ще се проведе на 15, 16 и 17 април на паркинга пред магазина на веригата на ул. “Атанас Москов” 18 в София, от 10-19.00 часа. За годината са планирани 14 събития в страната.

От началото на инициативата до момента фермерските пазари на Lidl са дали възможност на 74 родни производители от 27 населени места да представят продукцията си пред клиентите на веригата, като целта е техният брой да се увеличава.

Още този уикенд посетителите отново ще имат възможност да се срещнат с добре познатите качествени стоки от български производители като биосертифицирани зеленчуци, хлебни и месни изделия, както и мед, вино и билкови тинктури. Към богатото разнообразие от стоки от цялата страна тази година се присъединяват нови седем фермери, сред които “Доматена къща” от Варна, мандра “Ивена” от с. Дебърница и месните продукти на “Рила Мес” от гр. Рила.

По време на първия за годината фермерския базар, посетителите ще могат да участват и в работилница за дървени изделия и да се докоснат до тайните на един стар, но незабравен занаят. Производителят Владимир Петров от с. Джурово ще показва нагледно как се изработват и гравират самите предмети.

Два пъти месечно, до ноември включително, столичани и гости на града ще имат възможността да открият представяната на тези пазари българска продукция. А през летните месеци юли и август, посетителите на морските ни курорти - Несебър, Созопол, Царево и комплекс “Св. Св. Константин и Елена”, ще могат да избират от асортимента на родните производители.

За контакт


Сподели

Покажи още