Нетрадиционно сладко от чесън и натурална козметика с лавандула на фермерския пазар на Lidl

28.10.2022 12:00:00 | София

logo

Този уикенд, 28 - 30 октомври, от 10.00 до 19.00 ч., на паркинга пред магазина в столичния ж.к. Люлин, бул. Царица Йоанна №84, ще се проведе дванадесетият традиционен фермерски пазар на Lidl. На него посетителите ще могат да открият любими родни вкусове, да се подготвят за студените месеци с вкусна зимнина, както и да си купят нетрадиционни предложения като сладко от чесън или натурална козметика с лавандула.

За пръв път в изданието се включва „Кап Консулт“ от планинското с. Ягодина с продукти, събрали ароматите на красивите Родопи и създадени без изкуствени добавки. Посетителите ще избират сред полезните и сладки изкушения на производителя, между които сладко от червени и черни боровинки, диви ягоди, череши, печени сини сливи, био компоти от арония и малини. Ще могат да опитат и от нетрадиционното сладко от чесън. В допълнение могат да бъдат намерени и едни от най-ефективните продукти за засилване на имунната система – билков екстракт и домашен сироп от бъзак, както и чай „Родопско дълголетие”, комбинирал едни от най-полезните билки за здраве и тонус.

Качествени натурални продукти от ароматна лавандула, отгледана в слънчевите поляни на гр. Гурково, разположен в Розовата долина на България, ще представи Петър Симеонов. Неговите предложения са без консерванти, поддържат не само здравето, но и се грижат за отличния вид на кожата.

Фермерско сирене, кашкавал, масло, краве и овче кисело мляко, приготвено с класически български закваски на „Фермерска мандра Строево“ ще зарадват любителите на млечните продукти.  Също така и разнообразие от апетитни консерви за зимния сезон като чорбаджийски чушки, лютеница, айвар, патладжан, корнишони и др. на „Том Консерв“ от Пловдив ще бъдат сред предложенията на това издание на фермерския пазар, а мед и пчелни продукти от своите кошери в с. Козлец ще изложи пчеларят Яни Андреев. Той е и добре познат от „Фермата“, където в третия сезон на предаването беше обявен за фермер №1.

До края на годината остават още две издания на фермерските пазари на Lidl, на които столичани и гостите на града ще могат да избират от автентичния вкус на българската продукция и да се заредят с полезни и любими вкусове за предстоящия сезон.

За контакт


Сподели

Покажи още